Se pare că MINI-ul pe care l-ai personalizat nu a fost salvat. Dacă ți-ar plăcea să revii și să mai faci modificări, salvează-l și pune-i un nume drăguț pentru a relua de unde ai rămas.

 

Modelul tău unic MINI, Gata de aventură.

Your MINI - exterior Your MINI - interior
The all-electric MINI side view
MINI Cooper S E
MINI 3 UŞI
MINI 3 UŞI
MINI 5 UŞI
MINI CABRIOLET
MINI CABRIOLET
MINI Clubman
MINI Clubman
MINI Countryman side view
MINI Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI Countryman
Plug-in Hybrid
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Imagine cu partea frontală-laterală a MINI Electric, în alb şi negru Imagine cu partea frontală-laterală a MINI Electric, în alb şi negru
MINI Cooper SE*: Consum mixt de energie, în kWh/100 km: 15,5. Consum mixt de combustibil, în l/100 km: 0, Emisii medii de CO2, în g/km: 0. A

MINI INTEGRAL ELECTRIC.

MINI ELECTRIC SE

EXPERIENŢA INTEGRAL ELECTRICĂ POTRIVITĂ STILULUI TĂU.

Viitorul este promiţător şi electric: dacă eşti în continuare indecis, iată câteva moduri convingătoare ce îţi vor optimiza viaţa de zi cu zi şi stilul de condus. Îmbrăţişează vitorul electric.
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Autonomie (WLTP)

2 ore şi jumătate

80% stare de încărcare (11 kW, cu curent alternativ/ AC)

32,6 kWh

Capacitate baterie (nominal, 28,9 kWh)

35 de minute

80% stare de încărcare (50 kW, cu curent continuu/ DC**)

50 kW

Creat pentru încărcare rapidă prin CCS („Combined Charging System”, trad. Sistem combinat de încărcare)

3,7 kW

Cablul standard inclus

The all-electric MINI The all-electric MINI
Imagine cu ştecherul pentru încărcare al MINI Electric Imagine cu ştecherul pentru încărcare al MINI Electric

ÎNCEPE FIECARE ZI COMPLET REÎNCĂRCAT.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

încărcare pe timpul nopţii

1

săptămână de condus

The all-electric MINI The all-electric MINI

UN NOU RITM DE VIAŢĂ.

În momentul în care începi să conduci MINI integral electric, te vei bucura de performanţa, acceleraţia puternică şi lină, precum şi de puterea furnizată în mod silenţios. Însă vei avea şi oportunitatea unui nou stil de viaţă pentru tine. La urma urmei, îţi vei putea alimenta MINI-ul cu energia necesară, oricând vrei, la tine acasă.
Imagine cu MINI Electric conectat la priza de acasă

ÎNCARCĂ ACASĂ.

Nu ai nevoie de un sistem sau de o unitate complexă pentru a putea încărca acasă. Tot ce trebuie să faci este să conectezi cablul la orice priză SchuKo de 230 V şi să te relaxezi.

Sondajele noastre spun că, în medie, un navetist nu foloseşte mai mult de 20% pe zi din bateria MINI Cooper SE. Chiar dacă foloseşti o priză obişnuită de acasă, acest 20% este încărcat în aproximativ trei ore. Cablul standard de încărcare şi adaptorul sunt incluse cu noul nostru MINI integral electric.

Cu un cablu opţional Mod 3 poţi încărca oriunde parchezi.

POŢI ÎNCĂRCA ÎN TIMP CE DORMI.

În sfârşit le poţi avea pe toate. „Rezervorul plin” te aşteaptă dis de dimineaţă, pentru a da startul unei zile pline de energie.

Exact ca telefonul mobil, poţi conecta MINI-ul tău electric la orice priză din casă peste noapte şi se va încărca în mod complet în aproximativ 15 ore.

Dacă obişnuieşti să parchezi într-o parcare subterană, poţi întreba proprietarul dacă este posibilă instalarea unei simple prize SchuKo în dreptul locului tău de parcare.

Electric MINI – charging at home – cable and plug

BINE DE ŞTIUT.

Un lucru interesant este că din moment ce consumul de curent este taxat la kilowatt/ oră, pentru tine nu va face nicio diferenţă din punct de vedere financiar dacă îţi vei încărca automobilul MINI Electric mai rapid sau mai încet.
Imagine cu MINI Electric conectat la panoul MINI Wallbox de acasă

„WALL OF POWER.”

În timp ce poţi folosi cablul standard de încărcare în orice moment acasă sau în călătorie, panoului MINI Wallabox îţi oferă o alternativă mai rapidă şi mai comodă pentru încărcarea zilnică acasă.

Cifrele pot varia, desigur, dar o conexiune potrivită de 11 kW în trei faze îţi va oferi în medie un timp de încărcare de până la trei ori mai rapid. Astfel, automobilul tău MINI integral electric poate fi încărcat complet în aproximatim trei ore şi jumătate.

Pentru a instala un panou, vei avea nevoie de ajutorul unui electrician autorizat.

Imagine cu MINI Electric parcat, conectat la priza de încărcare Imagine cu MINI Electric parcat, conectat la priza de încărcare

PARCHEAZĂ-L. ÎNCARCĂ-L.

The all-electric MINI The all-electric MINI

De 20 de ori mai rapid

(cu un încărcător cu curent continuu de 50 kW**)

0 timp

pierdut

The all-electric MINI The all-electric MINI

ÎNCARCĂ DEPARTE DE CASĂ.

Oricât de mult ne place să conducem MINI-ul nostru, tot suntem nevoiţi să-l parcăm din când în când – şi de obicei pentru o mare parte din zi.
Imagine cu MINI Electric lăsat la încărcat, la locul de muncă

Foloseşte eficient timpul tău de parcare.

'Cu MINI-ul tău integral electric, poţi folosi acest timp în mod util profitând de numărul de staţii de încărcare din spaţiile de parcare publice, aflat în continuă creştere.

Din ce în ce mai multe supermarketuri, centre comerciale sau malluri, precum şi magazine de mobilă, oferă utilizarea gratuită a staţiilor lor de încărcare cu curent alternativ (CA) şi curent continuu (CC)**, sau a încărcătorilor tripli din parcările lor. Un număr tot mai mare de hoteluri doresc să fie considerate prietenoase cu mediul înconjurător şi depun mai mult efort în a acomoda oaspeţii cu automobile electrice. De asemenea, unele parcări publice normale ori supraetajate oferă spaţii de parcare speciale pentru automobilele electrice, fără costuri suplimentare.

Flexibil şi curat.

Poţi încărca MINI integral electric cu ajutorul unui cablu opţional Mod 3 de la orice staţie publică de încărcare de 11 kW.

Mai multe staţii de încărcare publice sunt echipate cu prize cu curent alternant (AC) printr-un conector Tip 3 şi cu curent continuu (DC**) prin CCS („Combined Charging System”, trad. Sistem combinat de încărcare) ce îţi oferă 50 kW de putere electrică.

Ştiai că infrastructura staţiilor de încărcare publice din România foloseşte energie eco, 100% regenerabilă?

Imagine cu MINI Electric conectat prin CCS la o staţie publică de încărcare
Imagine cu MINI Electric lăsat la încărcat, la locul de muncă, la o priză SchuKo

ENERGIE = MUNCĂ/ TIMP.

Dacă ai un spaţiu de parcare la locul de muncă, angajatorul tău poate lua în considerare implementarea unor metode de încărcare pentru tine şi colegii tăi. Se aplică aceleaşi condiţii ca şi în cazul încărcării acasă. Dacă parchezi pentru o perioadă mai lungă de timp, nu este nevoie de o conexiune puternică, la voltaj ridicat. O priză standard SchuKo este tot ce ai nevoie – pentru a porni spre casă cu bateria complet încărcată.

Puterea de încărcare oferită de CCS („Combined Charging System”, trad. Sistem combinat de încărcare) este folositoare pentru încărcarea pe distanţe mai lungi.

MINI Electric, Imagine cu rutele ideale oferite de comunitatea pentru mobilitate electrică

FIECARE CĂLĂTORIE, O DESCOPERIRE.

Dacă preferi un traseu mai detaliat există o gamă de unelte suplimentare oferite de comunitatea mobilităţii electrice, aflată în continuă creştere, pentru a te ajuta cu calculele necesare – precum vitezele ideale de rulare la liber sau traseele cele mai rapide.
0 emisii cu noul MINI Electric 0 emisii cu noul MINI Electric

ATÂTEA MODURI DE A ECONOMISI.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 întreţinere

8 ani de garanţie pentru trenul de rulare

de CO2

0 emisii

The all-electric MINI The all-electric MINI

SALVÂND PĂMÂNTUL POŢI ECONOMISI BANI.

Mobilitatea electrică protejează mediul înconjurător şi poate avea un impact pozitiv asupra finanţelor tale – dacă este utilizată corect.
Imagine cu trenul de rulare al MINI Electric

NIVEL SCĂZUT DE UZURĂ.

Trenul de rulare al modelului MINI integral electric are mai puţine piese în mişcare decât un motor cu ardere internă. Acest lucru înseamnă că sunt mai puţine piese care ar necesita reparaţii sau care ar trebui înlocuite în timp.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

MINI-ul tău integral electric transformă energia de frânare în electricitate, folosind motorul ca un generator, şi plasează o parte din putere înapoi în baterie de fiecare dată când accelerezi.

Această frânare recuperativă protejează de asemenea discurile de frână şi previne crearea particulelor fine de praf cauzate de uzura acestora.

Imagine cu sistemul de frânare recuperativ al MINI Electric

BUN PENTRU CONTUL TĂU. EXTRAORDINAR PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR.

În modelele de calcul, poţi observa cât CO2, combustibil şi cheltuieli de service poţi economisi la 15.000 km parcurşi anual, în comparaţie cu un motor pe benzină.

Condiţii:

  1. La preţul curent al benzinei şi al kWh;
  2. Automobilele electrice primesc scutiri sau/ şi reduceri de taxe;
  3. MINI integral electric încărcat în spaţii publice sau acasă cu energie 100% regenerabilă – benzina emite 2,32 kg de CO2 per litru.

The all-electric MINI The all-electric MINI

MOTOARE PE BENZINĂ:

780 litri/ an;

16 rezervoare pline;

aprox. 1.200 euro;

+ aprox. 260 euro, costuri suplimentare;

1.460 euro/ an;

1.800 kg3de CO2.

MINI INTEGRAL ELECTRIC:

2.150 kWh/an

58 cicluri de încărcare

aproximativ 560 €1

+ aproximativ 120 €2 costuri suplimentare

680 €/an

0 kg3 CO2

Electric MINI - sustainability - savings

THE TIPPING POINT.

Primul MINI construit în 1959, era deja eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Astăzi, aceleaşi principii generale se aplică gamei noastre de automobile electrice. Datorită tehnologiei de propulsie cu baterie electrică, MINI Cooper SE integral electric şi MINI Countryman Plug-in Hybrid se află în prima linie spre un viitor mult mai sustenabil. Dacă MINI Cooper SE este încărcat folosind un mix de energie stabilit de UE, acesta devine la fel de sau chiar mai ecologic decât un MINI Cooper S cu motor pe benzină, după aproximativ 30.000 km rulaţi.

Dacă este încărcat folosind un mix de energie regenerabil, MINI Cooper SE devine mai eficient şi mai ecologic ca un model comparabil cu motor pe benzină la aproximativ 19.000 km rulaţi. De-a lungul unui ciclu de viaţă complet, MINI Cooper SE oferă o scădere cu 40% (cu mix UE) şi cu 70% (cu mix regenerabil) din potenţialul de încălzire globală.*

Şi nu ne oprim aici. Toate fabricile BMW Group din Europa au fost alimentate cu 100% energie electrică ecologică din 2017. Dezvoltăm în mod constant moduri de transport eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon şi peste jumătate din automobilele noastre părăsesc fabrica cu ajutorul trenurilor. În decembrie 2019, BMW Group s-a alăturat coaliţiei „Getting to Zero” cu obiectivul de a atinge decarbonizarea transporturilor maritime internaţionale.

*Analiza ciclului de viaţă din noiembrie 2019.

The all-electric MINI The all-electric MINI


AJUSTEAZĂ DATELE.


Ajustează datele de intrare de mai jos pentru a obţine cea mai actualizată comparaţie posibilă.

MINI Electric
Automobil comparabil cu motor pe benzină
Economii anuale posibile

Schimbarea valorilor afectează calculele şi economiile realizate. Valorile de bază sunt determinate în baza mediei preţurilor înregistrate în ultimele 12 luni. Toate informaţiile disponibile aici sunt supuse schimbărilor.

CALCULATOR DE ÎNCĂRCARE.

Dacă parcurgi această distanţă în fiecare zi
km
0 km 200 km
Încărcări săptămânale necesare
x
Procent din încărcare completă necesar zilnic
%
În comparaţie cu un automobil similar cu motor pe benzină, poţi ajunge să economiseşti

ÎNCĂRCARE UŞOARĂ LA DOMICILIU

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ PE DRUM

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

CÂT DE DEPARTE POŢI SĂ CONDUCI?

Am creat un calculator inteligent pentru a te ajuta să-ţi dai seama de distanţa acoperită cu o singură încărcare.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE „ÎNCĂRCAREA ACASĂ”.

Cum instalez panoul Wallbox?

Pentru a instala corect panoul MINI Wallbox, îţi recomandăm utilizarea serviciului nostru de instalare. Programează acest serviciu la partnerul tău de service MINI, pe lângă pachetul MINI Wallbox Essential. Partnerul nostru oficial pentru instalare va prelua lucrările de inspecţie, instalare şi programare a panoului.

Dacă sunt necesare lucrări suplimentare pentru a conecta panoul de încărcare, electricianul calificat va fi bucuros să-ţi ofere ajutor în schimbul unui tarif personalizat şi uşor de înţeles.

Sumarul avantajelor tale:

  • Inspecţie necesară pentru conectarea la panoul electric de la domiciliul tău;
  • Recomandarea unei zone de instalare optime în funcţie de locul unde îţi parchezi automobilul;
  • Instalarea, conectarea şi programarea panoului în zona de instalare aleasă de tine (include şi montarea cablului de suprafaţă de doi metri);
  • Familiarizare cu procesul de încărcare;
  • Garanţie pentru 24 de luni.

Ce cerinţe trebuie să îndeplinească locul meu de parcare?

Recomandăm o conexiune în trei faze cu protecţie a siguranţei de cel puţin 16 A – aceasta va permite încărcarea automobilului la 11 kW. O conexiune în trei faze cu protecţie a siguranţei de 32 A va fi mai mult decât suficientă pe termen lung. Toate automobilele PHEV pot fi încărcate printr-o sursă de maxim 3,6 kW cu o singură fază, folosind MINI Wallbox Essential.

Care sunt avantajele MINI Wallbox Essential?

Durată de încărcare mai scurtă: până la 7,4 kW (o singură fază) sau 11 kW (trei faze), cablu cu lungimea de 5 metri, manevrare simplă a cablului, detector integrat pentru pierderi de curent („pierderi curent continuu”).

Pot folosi panoul Wallbox pentru a încărca automobile electrice de la alţi producători?

Da, dacă vei folosi un ştecher de încărcare „Tip 2” sau unul CCS (ştecher mixt).

Cât de lung este cablul inclus în pachetul MINI Wallbox Essential?

5 metri, ataşat în mod securizat la panoul Wallbox.

Se poate deconecta cablul de la panoul Wallbox?

Nu

Pot monta panoul Wallbox la exterior?

Da, pachetul MINI Wallbox Essential este autorizat pentru uz extern în acord cu clasa de protecţie IP 54. Acest lucru înseamnă că protecţia împotriva condiţiilor meteo nu este necesară. Panoul a fost conceput şi autorizat şi pentru uz extern. Însă, recomandăm uzul intern din motive de confort, astfel îţi vei proteja panoul de zăpadă şi gheaţă pe timp de iarnă şi de praf sau muşchi pe perioade îndelungate.

Panoul Wallbox emite radiaţii?

Nu – teste complexe de toleranţă electromagnetică au confirmat faptul ca pachetul MINI Wallbox Essential nu poate emite niciun fel de radiaţie.

Pot închide panoul Wallbox?

În timpul încărcării, cablul de încărcare este blocat, lucru ce blochează şi automobilul. Serviciul BMW i Wallbox Connect poate fi închis atunci când nu este folosit.

Pot automobilele să rămână conectate la Wallbox chiar dacă sunt plecat timp de câteva săptămâni?

Da – dar acest lucru implică un consum constant de energie, chiar dacă la un nivel scăzut.

Pe cine pot contacta dacă apar probleme cu panoul Wallbox?

Dacă apar probleme neaşteptate după instalarea panoului Wallbox, sau dacă panoul tău Wallbox are defecte, ne poţi contacta oricând prin serviciul de asistenţă MINI Mobile Care: 08008 646 40 în ţară sau +4021 200 90 07 în străinătate.

*serviciu indisponibil momentan până la lansarea modelului.

STANDARDELE SOCIALE ŞI DE MEDIU ÎN REŢEAUA DE FURNIZORI.

CARE SUNT MATERIILE PRIME ESENŢIALE FOLOSITE PENTRU DEPOZITAREA BATERIILOR DE ÎNALTĂ TENSIUNE ALE MINI COOPER SE ŞI CE TREBUIE SĂ FACEŢI CA SĂ VĂ ASIGURAŢI CĂ SUNT OBŢINUTE ÎN MOD RESPONSABIL?

Materiile prime esenţiale ale depozitului de baterii de înaltă tensiune sunt cobalt, litiu, grafit şi nichel. Carcasa bateriei de înaltă tensiune este creată din aluminiu. MINI (BMW Group) este dedicată dezvoltării unui lanţ de distribuţie responsabil, sustenabil şi unul care întâlneşte propriile standarde ridicate privind principiile etice şi drepturile omului. Fiecare distribuitor trebuie să ofere informaţii despre implementarea standardelor guvernamentale, sociale şi de mediu, precum şi respectul pentru drepturile omului şi interzicerea muncii forţate.

Lucrăm îndeaproape cu furnizorii de materii prime esenţiale, pentru a asigura obţinerea responsabilă a tuturor materialelor pe care le folosim, atât pentru a proteja şi a îmbunătăţi mediul înconjurător, cât şi pentru a garanta siguranţa şi bunăstarea angajaţilor din întreg lanţul de distribuţie. Continuăm, de asemenea, să simplificăm operaţiunile logistice pentru a reduce efectele transporturilor de componente către fabricile noastre.

CUNOAŞTEŢI SURSA MATERIILOR PRIME ŞI MODUL ÎN CARE VĂ PUTEŢI ASIGURA CĂ FURNIZORII ÎNDEPLINESC CERINŢELE DE SUSTENABILITATE?

MINI (BMW Group) examinează în mod critic şi îndeaproape originea materiilor prime. Atunci când selectăm furnizori, aderăm la OECD, Ghidul de Diligenţă Necesară privind Comportamentul Responsabil în Afaceri. Mai mult decât atât, obligăm toţi furnizorii noştri direcţi să îndeplinească cerinţele noastre privind sustenabilitatea cu proprii lor furnizori. Transparenţa reţelelor de distribuţie stă la baza asigurării cerinţelor de sustenabilitate pentru furnizorii noştri.

CUM VĂ PUTEŢI ASIGURA DE OBŢINEREA RESPONSABILĂ A COBALTULUI?

Împreună cu BASF, Samsung SDI şi Samsung Electronics, ne-am luat angajamentul pentru exploatarea minieră sustenabilă a cobaltului. Printr-un proiect comun în Republica Democrată Congo, dorim să înţelegem cum pot fi îmbunătăţite condiţiile de viaţă şi de lucru ale populaţiei locale. Pentru a preveni sau a reduce efectele negative şi pentru a nu dezamăgi populaţia din Congo, am solicitat Societăţii Germane pentru Cooperare Internaţională (GIZ) GmbH să îmbunătăţească condiţiile de lucru în exploatarea minieră artizanală a cobaltului printr-un proiect-pilot în RD Congo. Suntem conştienţi de responsabilitatea noastră ca materiile prime să fie extrase şi prelucrate în condiţii normale. Suntem periodic prezenţi pe teren, cunoaştem minele şi metodele de lucru ale partenerilor noştri, pentru a asigura o recuperare uşoară.

În plus, pentru a limita nevoia generală de materii prime critice precum cobaltul, BMW Group urmăreşte să obţină o creştere a procentajului de cobalt reciclat din celulele bateriilor.

CARE SUNT PAŞII LUAŢI PENTRU A ASIGURA UN PROCES CORECT ŞI SUSTENABIL DE OBŢINERE A ALUMINIULUI?

În procesul de obţinere a aluminiului, nu facem achiziţii doar pentru nevoile noastre, dar facem acest material disponibil şi pentru furnizorii noştri, în mod fiabil şi la preţuri transparente. Acest lucru creează mai multă siguranţă în ceea ce priveşte planificarea pentru ambele părţi. Pentru a putea pe viitor să îndeplinim cererile pe termen lung pentru aluminiu produs în mod sustenabil, BMW Group a devenit primul producător de automobile care s-a alăturat Iniţiativei privind Gestionarea Aluminiului – solicitând în mod activ sustenabilitate socială şi ecologică pentru aluminiul certificat de-a lungul întregului lanţ valoric al aluminiului – de la procesul de minerit până la cel de reciclare.

De asemenea, depunem eforturi pentru a folosi mai mult aluminiu reciclat în procesele noastre de producţie. Utilizarea materialelor secundare are un efect pozitiv, în special asupra următoarelor aspecte ale sustenabilităţii: biodiversitate, emisii de CO2 (în special în materii prime cu producţie bazată pe consum intens de energie precum aluminiul, oţelul şi cuprul) şi reducerea reziduurilor. În medie, automobilele noastre conţin aluminiu reciclat în proporţie de 20%. În aliajele turnate din aluminiu, acest procent este de 40%. Lucrăm împreună cu Iniţiativa privind Gestionarea Aluminiului pentru certificarea partenerilor noştri producători de aluminiu în acord cu standardele de sustenabilitate menţionate. Pentru mai multe informaţii te rugăm să vizitezi: aluminium-stewardship.org.

DE UNDE PROVINE LITIUL VOSTRU ŞI CUM MENŢINEŢI UN PROCES SUSTENABIL DE EXTRACŢIE?

Litiul folosit în componentele modelului Mini Cooper SE provine din Australia. Extracţia se realizează din depozite de roci tari, ce respectă cele mai înalte standarde privind sustenabilitatea. BMW Group continuă să realizeze studii privind posibilitatea de a refolosi materiale, precum litiul, prin reciclarea bateriilor – de exemplu, prin refabricare sau conceptul de „buclă închisă”.

CE PAŞI URMAŢI PENTRU A VĂ ASIGURA CĂ FURNIZORII VOŞTRI ÎNDEPLINESC CERINŢELE DE SUSTENABILITATE?

Obţinerea unei transparenţe maxime a lanţului nostru de distribuţie ne ajută să identificăm probleme sau nereguli pe teren şi să le rezolvăm eficient, deseori în parteneriat cu furnizorii noştri şi cu alte părţi implicate. Creşterea transparenţei şi a eficienţei resurselor din cadrul lanţurilor noastre de distribuţie este bazată pe respectarea standardelor sociale şi de mediu, aşa cum sunt definite în standardul de sustenabilitate al BMW Group pentru reţeaua de distribuţie. Fiecare furnizor trebuie să includă cerinţele de sustenabilitate ale BMW Group în oferta sa. În plus, suntem ghidaţi de standarde internaţionale precum recomandările Iniţiativei „Global Compact” a ONU (Davos, 01/99) şi „Declaraţia cu privire la Principiile Fundamentale şi Drepturile la Muncă” (Geneva, 06/98), Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi procesul lor de verificare prealabilă cu prevederile „Principiilor directoare ale ONU privind afacerile şi drepturile omului”.

ÎN CE MOMENT DEVINE MINI COOPER SE MAI ECOLOGIC CA MINI COOPER S?

Rentabilitatea ecologică a fiecărui model electric depinde de sursa de energie principală care hrăneşte bateria. Un alt aspect al duratei de viaţă a amprentei CO2 este energia folosită pentru a produce pachetul bateriei. În acest context, testele au arătat că dacă MINI Cooper SE este încărcat folosind un mix de energie regenerabilă, acesta va fi egal cu sau se va distanţa de volumul de CO2 emis în timpul producţiei sale după aproximativ 19.000 km rulaţi. Pe durata unui ciclu întreg de viaţă, emisiile unui MINI Cooper SE sunt reduse cu 40% (cu mix UE) şi cu 70% (cu mix de energie regenerabilă) faţă de un MINI Cooper S cu motor pe benzină. Acest lucru înseamnă că, pe distanţe specifice rutinei zilnice, lui MINI Cooper SE îi ia aproximativ doisprezece luni pentru a compensa emisiile provenite din producţia sa şi care contribuie la încălzirea globală.

Imagine cu partea frontală a MINI Electric, în alb şi negru

CREEAZĂ-ŢI PROPRIUL MINI INTEGRAL ELECTRIC.

The all-electric MINI side view
MINI Cooper S E
MINI 3 UŞI
MINI 3 UŞI
MINI 5 UŞI
MINI CABRIOLET
MINI CABRIOLET
MINI Clubman
MINI Clubman
MINI Countryman side view
MINI Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI Countryman
Plug-in Hybrid
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo