Se pare că MINI-ul pe care l-ai personalizat nu a fost salvat. Dacă ți-ar plăcea să revii și să mai faci modificări, salvează-l și pune-i un nume drăguț pentru a relua de unde ai rămas.

 

Modelul tău unic MINI, Gata de aventură.

Your MINI - exterior Your MINI - interior

DE CE MINI PUR ELECTRIC SE POTRIVEŞTE PERFECT CU STILUL TĂU DE CONDUS.

Viitorul este strălucitor şi electric. Dar dacă încă nu te-ai convins, iată câteva moduri interesante în care noul MINI Electric se va adapta la rutina ta şi la modul în care conduci. Îmbrăţişează viitorul electric.
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Autonomie (WLTP)

2.5 ore

80% SOC (11 kW, CA)

32.6 kWh

Capacitate baterie (nominal, 28,9 kWh)

35 min

80% SOC (50 kW, DC**)

50 kW

Creat pentru încărcare rapidă cu CCS

3.7 kW

Cablu standard inclus

The all-electric MINI The all-electric MINI

ÎNCEPE FIECARE ZI CU BATERIA COMPLET ÎNCĂRCATĂ.

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

încărcare pe timp de noapte

1

drumuri în timpul săptămânii

The all-electric MINI The all-electric MINI

UN NOU RITM AL VIEŢII.

Când te urci la volanul unui MINI pur electric nu te bucuri doar de performanţe spectaculoase, o acceleraţie lină şi impresionantă şi călătorii silenţioase. Noul MINI pur electric te ajută să îţi creezi o nouă rutină şi un nou stil de viaţă. La urma urmei, poţi „alimenta” cu „combustibilul” de care ai nevoie oricând vrei – la tine acasă.
MINI Electric – încărcare – priză la domiciliu

ÎNCARCĂ-ŢI MAŞINA ACASĂ.

Nu ai nevoie de vreo instalaţie sau o unitate complexă ca să-ţi încarci maşina acasă. Tot ce trebuie să faci este să conectezi automobilul la o priză casnică de 230 de volţi (SchuKo) şi să te relaxezi.

Sondajele noastre spun că în medie se utilizează mai puţin de 20% din bateria unui MINI Cooper SE pe zi. Chiar dacă foloseşti o priză normală din casa ta, acest nivel de 20% încărcare este atins în aproximativ 3 ore.

FACIL ŞI CONFORTABIL.

În sfârşit poţi avea totul. Te trezeşti complet odihnit, te urci în maşina ta care are „rezervorul plin” şi îţi începi ziua plin de energie.

La fel ca în cazul unui telefon mobil, poţi conecta automobilul tău MINI pur electric la o priză casnică, iar peste noapte se va încărca complet (aproximativ 15 ore).

În cazul în care îţi laşi maşina într-o parcare subterană, îţi recomandăm să discuţi cu proprietarul clădirii dacă este posibilă instalarea unei prize SchuKo în zona locului tău de parcare.

MINI Electric – încărcare la domiciliu – cablu şi conector

BINE DE ŞTIUT.

Te vei bucura să afli că, din moment ce energia electrică din gospodărie este taxată per kilowatt/oră, nu te afectează deloc din punct de vedere financiar dacă automobilul tău MINI se încarcă mai rapid sau mai lent.
MINI Electric – MINI Wallbox – încărcare la domiciliu

PUTERE LA ÎNDEMÂNĂ.

Poţi oricând să-ţi cablul de încărcare acasă sau când pleci în vacanţă. În plus, poţi să montezi cablul pe peretele parcării tale şi să-l foloseşti ca o alternativă la Wallbox. În acest caz, este necesară o instalaţie trifazată de 11 kW. Astfel, durata de încărcare va fi de 3 ori mai scurtă. Iar automobilul tău MINI pur electric va fi complet încărcat în aproximativ 3,5 ore.

Pentru a instala o sursă de energie trifazată de 11 kW, vei avea nevoie de asistenţa unui electrician autorizat. În cazul în care doreşti să instalezi un MINI Wallbox, te vom ajuta cu plăcere să găseşti un astfel de specialist în zona ta.

PARCHEAZĂ. ÎNCARCĂ.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Până la 20 de ori mai rapid

(cu un încărcător CC de 50 kW).

0 timp

pierdut.

The all-electric MINI The all-electric MINI

ÎNCĂRCAREA DEPARTE DE CASĂ.

Chiar dacă iubim să conducem automobilul MINI, mai trebuie să-l şi parcăm uneori – în general, pentru o mare parte a zilei.
MINI Electric – încărcare publică – la serviciu

Foloseşte-te cum se cuvine de timpul petrecut în parcare.

Cu automobilul tău MINI pur electric poţi utiliza din plin această perioadă profitând de numărul tot mai mare de staţii de încărcare din parcările publice.

Tot mai multe centre comerciale şi magazine de mobilă pun la dispoziţie gratuit staţiile de încărcare cu CC şi CA sau încărcătoarele trifazate din parcările lor. De asemenea, un număr tot mai mare de hoteluri încearcă să protejeze mediul şi depun eforturi pentru a găzdui oaspeţi cu automobile electrice. Iar unele parcări multietajate ar putea oferi locuri de parcare pentru automobile electrice fără costuri suplimentare.

Flexibil şi curat.

Îţi poţi încărca automobilul MINI pur electric cu un cablu opţional Mod 3 la staţiile de încărcare publice de 11 kW.

Mai multe staţii de încărcare publice sunt echipate atât cu curent alternativ (CA), prin intermediul unui conector de Tip 2, sau cu curent continuu (CC) prin intermediul unui conector CCS care asigură energie electrică de până la 50 kW.

Ştiai că infrastructura de încărcare publică din Germania este alimentată 100% cu energie verde sau regenerabilă?

MINI Electric – încărcare publică – CCS
MINI Electric – încărcare la serviciu – SchuKo

ENERGIE = MUNCĂ/TIMP.

Dacă beneficiezi de parcare la birou, poate că angajatorul tău ar trebui să se gândească să instaleze staţii de încărcare pentru tine şi colegii tăi. Se aplică aceleaşi condiţii ca la încărcarea la domiciliu. În cazul în care parchezi pentru o perioadă mai lungă de timp, nu este necesară o conexiune cu voltaj înalt. Ai nevoie doar de o priză SchuKo – astfel, îţi poţi începe călătoria spre casă cu o baterie încărcată complet.

Puterea mare de încărcare furnizată de Sistemul de încărcare combinată (CCS) este foarte utilă pentru încărcarea pe distanţe mai mari.

SAVE IN SO MANY WAYS.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 întreţinere

8 ani garanţie pentru trenul de rulare..

0 CO2

emisii la nivel local.

The all-electric MINI The all-electric MINI

SALVAREA PLANETEI TE-AR PUTEA AJUTA SĂ ECONOMISEŞTI BANI.

Mobilitatea electrică poate ajuta mediul înconjurător şi poate avea un impact pozitiv asupra portofelului tău – dacă se face în mod corect.
MINI Electric – tren de rulare – economii

PUŢINĂ UZURĂ.

Trenul de rulare al automobilului MINI pur electric este format din mult mai puţine piese decât un motor cu combustie internă. Prin urmare, asta înseamnă că există mai puţine piese care trebuie reparate sau înlocuite în timp.

RECUPERAREA ENERGIEI LA FRÂNARE.

Automobilul tău MINI pur electric transformă energia utilizată în timpul frânării în electricitate folosindu-şi motorul sub formă de generator şi încarcă puţin bateria de fiecare dată când decelerezi.

Acest proces, cunoscut şi sub numele de „frânare regenerativă”, protejează şi discurile de frână şi previne formarea particulelor fine de praf cauzate de uzura discurilor de frână.

MINI Electric – frâne – frânare regenerativă

BUN PENTRU PORTOFELUL TĂU. EXCELENT PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR.

În exemplul de calcul poţi vedea cât de mult CO2, combustibil şi costuri de service poţi economisi, în comparaţie cu un motor pe benzină, având la bază o distanţă de 15.000 km parcursă într-un an.

Condiţii:

 1. La preţurile actuale la benzină şi kWh
 2. Automobilele electrice beneficiază de avantaje fiscale
 3. Toate automobilele MINI pur electrice încărcate la staţii publice sau acasă cu energie 100% regenerabilă – benzina emite aproximativ 2,32 kg CO2 per litru

 

The all-electric MINI The all-electric MINI

MOTOARE PE BENZINĂ:

780 litri/an

16 rezervoare întregi

aprox. 1.200 €1

+ costuri suplimentare în valoare de aprox. 260 €

1.460 €/an

1,800 kg3 CO2

MINI PUR ELECTRIC:

2.150 kWh/an

58 de cicluri de încărcare

aprox. 560 €1

+ costuri suplimentare în valoare de aprox. 120 €2

680 €/an

0 kg3 CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI
MINI Electric – sustenabilitate – economii

PUNCTUL DE COTITURĂ.

Primul MINI construit vreodată, în 1959, era deja eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Astăzi, aceleaşi principii generale sunt aplicate gamei noastre de mobilitate electrică. Cu tehnologia de conducere alimentată cu baterii, MINI Cooper SE pur electric şi MINI Countryman Plug-in Hybrid ajută planeta să se îndrepte către un viitor mai sustenabil. Dacă MINI Cooper SE este încărcat folosind amestecul de energie electrică din UE, acesta devine cel puţin la fel de prietenos cu mediul – sau devine mai ecologic – precum un MINI Cooper S pe benzină după aproximativ 30.000 km.

Dacă este încărcat folosind un amestec de energie electrică regenerabilă, MINI Cooper SE devine mai ecologic sau mai verde decât un automobil pe benzină după aproximativ 19.000 km. Pe parcursul ciclului său complet de viaţă, MINI Cooper SE înregistrează un potenţial de încălzire globală mai mic cu 40% (amestec UE) şi, respectiv, 70% (amestec regenerabil).*

Şi nu ne oprim aici. Toate fabricile din Grupul BMW din Europa sunt alimentate cu energie electrică 100% verde din 2017. De asemenea, extindem în mod constant infrastructura de transport eficientă din punct de vedere al carbonului şi peste jumătate din automobilele noastre pleacă din fabrică cu trenul. În decembrie 2019, Grupul BMW s-a alăturat Coaliţiei „Getting to Zero”, al cărei obiectiv este decarbonizarea transportului maritim internaţional.

*Analiza ciclului de viaţă începând cu noiembrie 2019.


AJUSTEAZĂ DATELE.


Ajustează datele de intrare de mai jos pentru a obţine cea mai actualizată comparaţie posibilă.

MINI electric
Automobil comparabil cu motor pe benzină
Economii anuale posibile

Schimbarea valorilor afectează calculele şi economiile realizate. Valorile de bază sunt determinate în baza mediei preţurilor înregistrate în ultimele 12 luni. Toate informaţiile disponibile aici sunt supuse schimbărilor.

CALCULATOR DE ÎNCĂRCARE.

Dacă parcurgi această distanţă în fiecare zi
km
0 km 200 km
Încărcări săptămânale necesare
x
Procent din încărcare completă necesar zilnic
%
În comparaţie cu un automobil similar cu motor pe benzină, poţi ajunge să economiseşti

ÎNCĂRCARE UŞOARĂ LA DOMICILIU

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ PE DRUM

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

Autonomia după o încărcare este calculată pe baza unui ciclu de testare orientat către client. Autonomia efectivă depinde de mai mulţi factori, în special: dimensiunea roţilor şi anvelopelor, comportamentul la volan, ruta aleasă, condiţiile meteorologice, utilizarea încălzirii/răcirii şi precondiţionarea. În funcţie de unii factori externi, cum ar fi tensiunea de reţea sau temperatura exterioară, durata reală de încărcare ar putea să difere faţă de durata de încărcare indicată în acest tabel. Duratele de încărcare au fost calculate pe baza unei temperaturi exterioare de 25°C. 

CÂT DE DEPARTE POŢI MERGE?

Am creat un calculator inteligent care să te ajute să afli cât de departe poţi merge cu o singură încărcare.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE.

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

Pentru a instala corect sistemul MINI WALLBOX, îţi recomandăm să utilizez serviciul nostru de instalare. Poţi obţine acest serviciu discutând cu partenerul tău MINI, alături de MINI Wallbox Essential. Partenerul nostru oficial de instalare (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) va prelua apoi toate sarcinile de consultare, instalare şi pornire.

Cele mai importante beneficii:

 • Inspectarea condiţiilor de conectare electrică la domiciliul tău.
 • Recomandarea locaţiilor de instalare adecvate în funcţie de situaţia parcării.
 • Instalarea, conectarea şi pornirea sistemului la locul de instalare ales (inclusiv montarea unui cablu cu o lungime de până la 2 m).
 • Instructaj cu privire la procesul de încărcare.
 • 24 luni de garanţie.
Recomandăm o conexiune trifazată, cu protecţie pentru siguranţe, de cel puţin 16 A – astfel, automobilul tău va fi alimentat cu 11 kW. O conexiune trifazată de 32 A, cu protecţie pentru siguranţe, este ideală. Toate automobilele PHEV pot fi încărcate cu ajutorul unui sistem monofazat cu max. 3,7 kW utilizând MINI Wallbox Essential.
Durată de încărcare mai scurtă: Până la 7,4 kW (monofazat) sau 11 kW (trifazat), cablu cu o lungime de 5 m, manevrare uşoară a cablului, sistem integrat de detectare a curentului de defect („scurgere de CC”).
Da, dacă foloseşti conectorul standard „Tip 2” sau pe cel CCS (conector combi).
5 metri. Este ataşat de Wallbox.
Nu.
Da, MINI Wallbox Essential este certificat pentru uz exterior, în conformitate cu clasa de protecţie IP 54. Asta înseamnă că protecţia împotriva intemperiilor nu este absolut necesară. Sistemul Wallbox a fost conceput şi certificat pentru uz exterior. Cu toate acestea, recomandăm instalarea acestuia în interior, din motive de confort; acest lucru previne şi adunarea de zăpadă şi gheaţă pe Wallbox în timpul iernii şi-l menţine curat şi îl protejează de muşchi mai mult timp.
Nu – numeroase teste complexe de toleranţă electromagnetică au confirmat că MINI Wallbox Essential nu emite radiaţii.
În timpul procesului de încărcare, cablul este blocat, ceea ce blochează şi automobilul. Şi BMW i Wallbox Connect poate fi blocat atunci când nu este utilizat.
Da – totuşi, asta înseamnă că energia electrică va fi consumată în mod continuu, dar la un nivel scăzut.
Dacă apar probleme neaşteptate după instalarea sistemului Wallbox sau dacă sistemul tău este defect, ne poţi contacta oricând folosind linia de asistenţă MINI pentru defecţiuni şi accidente: XXXXXXXXX.
 1. Opreşte motorul şi trage frâna de mână.
 2. Dacă este necesar, setează tipul de curent înainte de încărcare.
 3. Nu utiliza cabluri prelungitoare.
 4. Mereu conectează şi deconectează cablul de încărcare în această ordine:

  Conectare:

  1. Conectează la priză.
  2. Conectează la automobil.

   

  Deconectare:

  1. Deconectează de la automobil.
  2.  Deconectează de la priză.

   

  Lumini LED:

  • Lumină albă: Lumină de semnal
  • Lumină roşie: Eroare de încărcare
  • Lumină portocalie: Se iniţializează
  • Lumină albastră: Se încarcă
  • Lumină verde: Încărcare completă

   

 5. Încuie automobilul. Procesul de încărcare va începe doar după încuierea automobilului.

Încărcare normală cu curent alternativ (CA):

Automobilul este încărcat în mod eficient, în principal peste noapte, dar şi pe timpul zilei. În comparaţie cu o priză casnică, o staţie de încărcare CA furnizează mai multă energie electrică şi poate încărca bateria în doar câteva ore. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut sub denumirea de staţie de încărcare CA.

Încărcare rapidă cu curent continuu (CC**):

Staţiile de încărcare rapidă CC** sunt opţiunea cea mai bună atunci când ai nevoie să-ţi încarci rapid automobilul. Pot încărca rapid bateria automobilului tău – în timp ce mergi la cumpărături sau stai la o terasă, de exemplu. Procesul de încărcare durează între 30 şi 40 de minute. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut sub denumirea de staţie de încărcare CC**.

Pentru mai multe informaţii, consultă minicharging.chargemasterplc.com/

De reţinut: Dacă întâmpini probleme cu coloana de încărcare, te rugăm să contactezi administratorul coloanei de încărcare. Numărul lor de telefon se găseşte pe coloana de încărcare.

ENVIRONMENTAL AND SOCIAL STANDARDS IN THE SUPPLIER NETWORK.

Materiile prime cheie utilizate pentru acumulatorii de înaltă tensiune sunt cobalt, litiu, grafit şi nichel. Carcasa bateriei de înaltă tensiune este produsă din aluminiu. MINI (Grupul BMW) s-a angajat să dezvolte un lanţ de aprovizionare responsabil şi sustenabil care să respecte standardele noastre etice şi în materie de drepturi ale omului. Fiecare furnizor nominalizat trebuie să furnizeze informaţii cu privire la implementarea standardelor de mediu, sociale şi de guvernanţă, inclusiv respectarea drepturilor omului şi interzicerea muncii forţate.

Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de materii prime cheie pentru a ne asigura că toate materialele sunt obţinute în mod responsabil atât pentru a proteja şi îmbunătăţi mediul înconjurător, cât şi pentru a asigura siguranţa şi bunăstarea angajaţilor în orice punct al lanţului de aprovizionare. De asemenea, continuăm să dezvoltăm operaţiunile de logistică pentru a reduce impactul cauzat de transportul componentelor la fabricile noastre.

MINI (Grupul BMW) analizează cu foarte mare atenţie originea materiilor noastre prime. Când selectăm furnizorii, respectăm cu stricteţe Ghidul OCDE privind diligenţa necesară pentru o conduită comercială responsabilă. Mai mult, solicităm furnizorilor noştri direcţi să respecte cerinţele noastre de sustenabilitate cu propriii lor furnizori. Transparenţa reţelelor de furnizori reprezintă baza pentru respectarea cerinţelor de durabilitate de către furnizorii noştri.

Împreună cu BASF, Samsung SDI şi Samsung Electronics, suntem dedicaţi exploatării sustenabile a cobaltului. În cadrul unui proiect comun dezvoltat în Republica Democrată Congo, vrem să înţelegem cum pot fi îmbunătăţite condiţiile de viaţă şi de muncă ale localnicilor. Pentru a preveni sau a atenua impactul negativ şi pentru a nu dezamăgi oamenii din Congo, am solicitat şi Societăţii Germane pentru Cooperare Internaţională (GIZ) GmbH să îmbunătăţească condiţiile de lucru în exploatarea artizanală a cobaltului, în cadrul unui proiect pilot din RD Congo. Suntem conştienţi că suntem responsabili să ne asigurăm că materiile prime sunt extrase şi prelucrate în condiţii normale. Mergem în mod regulat la faţa locului, cunoaştem minele şi metodele de lucru ale partenerilor noştri şi ne asigurăm că există o recuperare curată.

În plus, pentru a limita nevoia de materii prime esenţiale, cum ar fi cobaltul, Grupul BMW şi-a propus să crească procentul de cobalt reciclat prezent în celulele de baterii.

În cadrul procesul de aprovizionare cu aluminiu, cumpărăm nu numai pentru propriile nevoi, ci punem acest material şi la dispoziţia furnizorilor noştri, în mod fiabil şi la preţuri corecte. Acest lucru asigură o planificare mai eficientă de ambele părţi. Pentru a putea satisface, în viitor, cererile noastre pe termen lung de aluminiu produs în mod sustenabil, Grupul BMW a devenit primul producător de automobile care s-a alăturat Iniţiativei de Administrare a Aluminiului – cerând în mod activ sustenabilitate ecologică şi socială pentru aluminiu certificat pe întregul lanţ valoric al aluminiului – de la mină până la procesul de reciclare. 

De asemenea, ne străduim să obţinem mai mult aluminiu reciclat în procesele noastre de fabricare. Utilizarea materialelor secundare are un efect pozitiv, în special asupra următoarelor aspecte ale sustenabilităţii: biodiversitate, emisiile de CO2 (în special la materiile prime cu producţie intensă de energie precum aluminiu, oţel şi cupru) şi reducerea deşeurilor. Ponderea medie de aluminiu secundar în automobilele noastre este de 20%. În cazul aliajelor de aluminiu turnat, ponderea este de 40%. Colaborăm cu Iniţiativa de Administrare a Aluminiului la certificarea partenerilor noştri care furnizează aluminiu, în conformitate cu standardul de sustenabilitate prezentat. Pentru mai multe informaţii, vizitează aluminium-stewardship.org

Litiul utilizat în componentele din MINI Cooper SE provine din Australia. Este extras din depozite de roci dure, care sunt supuse celor mai înalte standarde în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Grupul BMW continuă să realizeze cercetări cu privire la modul în care materiale precum litiul pot fi reutilizate prin intermediul reciclării bateriilor – de exemplu, prin refabricare sau prin concepte de „buclă închisă”.

Asigurarea unei vizibilităţi maxime asupra lanţului nostru de aprovizionare ne ajută să identificăm problemele de pe teren şi să le rezolvăm eficient, adesea în parteneriat cu furnizorii noştri şi alte părţi interesate. Creşterea transparenţei şi a eficienţei resurselor în lanţurile noastre de aprovizionare se bazează pe respectarea standardelor sociale şi de mediu, definite în standardul de sustenabilitate al Grupului BMW pentru reţeaua de furnizori. Fiecare furnizor trebuie să ţină cont în oferta sa de cerinţele de sustenabilitate ale Grupului BMW. Mai mult, suntem ghidaţi de standarde internaţionale precum liniile directoare ale Pactului Global ONU (Davos, 01/99) şi „Declaraţia privind principiile şi drepturile fundamentale la locul de muncă” (Geneva, 06/98), Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi procesul de diligenţă necesară al acestora cu cerinţele „Principiilor directoare ale ONU privind afacerile şi drepturile omului”.

Cât de ecologic este un automobil electric depinde, în ultimă instanţă, de sursa energiei electrice care alimentează bateria. Un alt aspect al amprentei de carbon este energia utilizată pentru fabricarea acumulatorului. Având în vedere acest lucru, testele au arătat că dacă MINI Cooper SE este încărcat folosind un amestec de energie electrică regenerabilă, acesta devine cel puţin la fel de prietenos cu mediul, sau chiar depăşeşte impactul emisiilor de CO2 eliberate în timpul fabricării sale, după aproximativ 19.000 km. Pe parcursul întregului ciclu de viaţă, emisiile unui MINI Cooper SE sunt de 40% (amestec UE) şi 70% (amestec regenerabil), în comparaţie cu cele ale unui MINI Cooper S cu motor pe benzină. Asta înseamnă că, parcurgând distanţe standard în fiecare zi, este nevoie de doar douăsprezece luni de condus pentru ca MINI Cooper SE să compenseze emisiile suplimentare eliberate în timpul fabricării sale.

MINI Electric – alb şi negru – Imagine din partea frontală

CREEAZĂ-ŢI PROPRIUL MINI PUR ELECTRIC.

The all-electric MINI side view
MINI Cooper SE
MINI 3-door Hatch side view
MINI 3 UŞI
MINI 5-door Hatch side view
MINI 5 UŞI
MINI Convertible side view
MINI CABRIO
MINI Clubman side view
MINI Clubman
MINI Countryman side view
MINI Countryman
MINI Countryman SE side view
MINI Countryman
Plug-in Hybrid
MINI John Cooper Works side view
john-cooper-works
MINI John Cooper Works logo