Reciclare. A doua viaţă pentru MINI.

Un bărbat cu o tabletă, în faţa unui MINI
Perspectivă din faţă-dreapta a unui MINI Cabriolet, rulând pe timp de zi

Reciclare.

MINI-ul tău se află acum într-o lume mai bună – dacă auzi aceste cuvinte, vei şti că aceasta era dorinţa lui! Încă de la început, MINI se orientează spre construcţia sustenabilă. Datorită materialelor reciclabile şi a caroseriei uşor de demontat, MINI-ul tău va putea fi reciclat în întregime. Toţi poluanţii sunt separaţi de automobil, iar după reciclare materialele brute sunt sortate.  

Imagine cu dezasamblarea unui MINI

Caroserie

După procesul de dezasamblare, toate părţile MINI sunt sortate şi distruse, pentru a putea servi unei serii întregi de scopuri – de la producerea de energie la topire. Desigur că sunt mari şansele ca aceste părţi să se regăsească într-un MINI în viitor. 

dam Image

Sticlă

Totul este limpede pentru reciclarea sticlei MINI: parbrizul, luneta şi geamurile MINI-ului tău sunt trimise la centrele specializate în reciclarea tuturor tipurilor de sticlă. Iar cum sticla reciclată este materie primă pentru industria sticlei, este foarte posibil ca un fost parbriz MINI să redevină parte dintr-un alt MINI într-o zi. 

dam Image

Convertor catalitic

Reciclarea MINI – cu siguranţă există şi metale valoroase: platina din convertorul catalitic este utilă pentru producţia de noi convertoare. 

dam Image

Baterie

O baterie interminabilă? Aproape… plumbul bateriei MINI este reciclat, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a se produce noi baterii. 

dam Image

Jante din aliaj uşor

Pur şi simplu rulează încontinuu. Jantele MINI din aliaj uşor sunt topite, iar aluminiul reciclat poate fi folosit pentru a se produce noi jante din aliaj uşor. 

dam Image

Ulei de motor

Lichide care nu se termină niciodată. După ce tot uleiul existent în MINI a fost îndepărtat, acesta este rafinat şi poate reveni de unde a plecat – în motorul noului tău MINI.