CREATIVITATE ŞI MĂIESTRIE ÎN TEHNOLOGIE.

Deplasarea electrică oferă noi oportunităţi de a îmbunătăţi experienţa de condus MINI la un nou nivel de rafinament şi performanţă. Inovaţiile şi tehnologiile noastre devin mai inteligente – dar modul în care le folosim ne permite să aducem îmbunătăţiri semnificative şi să modelăm un viitor mai durabil.

Electromobilitate – tehnologie – plug in

PROPULSAT DE INVENTIVITATE.

MINI electromobilitate – MINI Electric – propulsie electrică

PROPULSIA ELECTRICĂ.

De la bun început, MINI s-a impus ca automobilul compact definitiv. Şi modelul MINI Hatch cu 3 uşi este disponibil acum cu o propulsie complet electrică. MINI Electric combină utilizarea tradiţională creativă a spaţiului cu tehnologia orientată spre viitor.

Bateria litiu-ION de înaltă tensiune este dispusă în formă de T şi poziţionată pe lungimea podelei automobilului. Centrul de greutate este mult mai jos decât la un MINI pe benzină, permiţând o stabilitate sporită şi o manevrabilitate agilă. Moştenirea inovaţiei continuă să existe. Continuăm să spunem povestea.

PROPULSIA.

Dinamic, dar lin. Sistemul compact al modelului MINI pur electric produce vibraţii extrem de reduse şi îţi permite să străbaţi oraşul într-o linişte aproape completă.

Rapid şi direct. Îţi oferă instantaneu cuplu maxim pentru a obţine o agilitate emoţionantă, o acceleraţie fără întârziere, fără întreruperi ale schimbării vitezelor şi o propulsie foarte receptivă.

Conducere cu o pedală. Poţi conduce aproape în totalitate cu o singură pedală. Accelerează la viteza dorită şi poţi alimenta din nou bateria de fiecare dată când ridici piciorul şi opreşti.

MINI electromobilitate – MINI Electric – propulsie electrică

„Îţi aduce zâmbetul pe buze.”

Şoferii MINI Electric ne spun ce le place la volan.
MINI Electric – Resolute Edition – Alb Nanuq

MINI ELECTRIC RESOLUTE EDITION ÎN ALB NANUQ.

În limba inuiţilor, Nanuk înseamnă "urs polar". Alb Nanuq este noua culoare a caroseriei MINI Electric Resolute Edition. Aminteşte de blana de culoare deschisă a acestor animale impresionante. Iar comparaţiile nu se termină aici, deoarece chiar şi la temperaturi extreme sub zero, motorul electric, bateria de înaltă tensiune, electronica de putere şi tehnologia de încărcare vor impresiona prin performanţa lor ridicată fiabilă. 

Disponibil în curând, noul MINI Electric Resolute Edition spune multe la fiecare pas – şi este gata să facă fiecare moment memorabil de electrizant. 

MINI electric – electromobilitate – exclusiv electric
Emobilitate - tehnologie - integral electric Emobilitate - tehnologie - integral electric

INTEGRAL ELECTRIC PÂNĂ ÎN 2030.

Este oficial. Ultimul model MINI cu motor cu combustie internă va fi lansat în 2025. Până în 2030, gama MINI va fi exclusiv electrică.

MINI electric – electromobilitate – exclusiv electric
MINI Countryman PHEV – hybrid – SAV MINI Countryman PHEV – hybrid – SAV MINI Countryman PHEV – hybrid – SAV
Emobility - tehnologie - mini electric pictogramă

PARŢIAL ELECTRIC. PLIN DE AVENTURI.

MINI Countryman PHEV – hybrid – SAV

MINI COUNTRYMAN PLUG-IN HYBRID. 

MINI Countryman Plug-In Hybrid oferă spaţiul şi spiritul de care ai nevoie pentru a participa la tot felul de aventuri, emiţând în acelaşi timp mai puţine emisii pe parcurs. Este propulsat atât de un motor cu combustie, cât şi de un motor electric, astfel încât să poţi experimenta o combinaţie electrizantă atât în ​​timpul condusului zilnic, cât şi al evadărilor extraordinare.

TRACŢIUNE INTEGRALĂ ALL4.

Tracţiunea integrală ALL4 este un sistem inteligent de vectorizare a cuplului care maximizează tracţiunea pe aproape orice suprafaţă. Ambreiajul electrohidraulic multi-disc variază uşor cantitatea de cuplu de transmisie distribuită de la motorul MINI TwinPower Turbo către axele faţă şi spate, în funcţie de situaţia de rulare.

Toate acestea înseamnă tracţiune optimă, stabilitate maximă şi chiar mai multă distracţie în viraje.

mini Countryman PHEV – hybrid – tracţiune integrală ALL4 mini Countryman PHEV – hybrid – tracţiune integrală ALL4
mini Countryman PHEV – hybrid – eDrive mini Countryman PHEV – hybrid – eDrive

MAX EDRIVE.

Serviciul eDrive disponibil opţional prin MINI Connected sporeşte confortul şi eficienţa automobilului tău MINI Electric şi MINI Countryman plug-in hybrid. În timp ce tu te bucuri de drum, acesta calculează în mod continuu Traseul verde – cea mai eficientă rută din punct de vedere energetic pe care o poţi alege. Poţi vedea informaţii despre următoarea staţie de încărcare, autonomia bateriei, starea încărcării şi durata de încărcare rămasă pe afişajul central sau în aplicaţia MINI App. 
În plus, eDrive oferă opţiuni de configurare avansate pentru baterie şi pentru serviciile de la distanţă . Astfel, poţi utiliza funcţiile automobilului din confortul casei tale prin intermediul smartphone-ului. Acest serviciu te ajută şi să conduci mai eficient, evaluând informaţiile colectate pe parcursul ultimei călătorii, dar şi alte date statistice.

 

ÎNTREBĂRI FRECVENTE.

Pentru a conecta automobilul tău la MINI App, accesează secţiunea „Automobil” > „Garaj” > „Adăugare automobil”. Urmează instrucţiunile aplicaţiei pas cu pas, rămânând în apropierea modelului tău MINI. Trebuie să introduci codul de securitate, găsit în „Mesaje MINI” din modelul tău MINI, în MINI App în termen de trei ore. Vei găsi codul de securitate în meniul „MINI Connected” şi „Mesaje MINI” din sistemul infotainment al modelului tău MINI.
Modul GREEN al modelului tău MINI îţi oferă o setare constantă de reducere a consumului pentru o autonomie maximă. Pentru a activa modul GREEN, apăsă în jos comutatorul Moduri de condus MINI până când GREEN este afişat pe panoul de instrumente.

Tracţiunea integrală ALL4 este un sistem inteligent de vectorizare a cuplului care maximizează tracţiunea pe aproape orice suprafaţă. Ambreiajul electrohidraulic multi-disc* este conectat la controlul dinamic al stabilităţii şi variază uşor cantitatea de cuplu de transmisie distribuită de la motorul MINI TwinPower Turbo către axele faţă şi spate, în funcţie de situaţia de rulare. Toate acestea înseamnă tracţiune optimă, stabilitate maximă şi mai multă distracţie în viraje.

MINI Connected este un grup de produse „conectate” disponibile în diferite seturi sau pachete care utilizează tehnologii mobile şi de internet care permit conectivitatea în interiorul şi în afara automobilului tău. 

WLTP (Worldwide Armonized Light Vehicles Test Procedure) este procedura de testare obligatorie din punct de vedere juridic pentru toţi producătorii de automobile, care determină cifrele pentru emisiile de evacuare şi consumul de combustibil. Acest test de laborator va fi completat şi de un test de emisii care măsoară poluanţii direct pe stradă; RDE (Real Driving Emissions).

MINI App este ca o telecomandă pe telefonul tău. Poţi să verifici autonomia şi să încarci, să planifici trasee în funcţie de utilizarea bateriei şi să activezi aerul condiţionat cu precondiţionare pentru a obţine temperatura din habitaclu chiar înainte de a te urca. Începe din confortul canapelei tale planificându-ţi traseul din aplicaţie, apoi trimite-l direct la sistemul de infotainment al modelului tău MINI, astfel încât să fii gata de plecare. În plus, poţi folosi MINI App de pe smartphone-ul tău pentru a găsi locul unde ai parcat şi chiar pentru a verifica dacă ţi-ai încuiat portierele.

Cât de ecologic este un automobil electric depinde, în ultimă instanţă, de sursa energiei electrice care alimentează bateria. Un alt aspect al amprentei de carbon este energia utilizată pentru fabricarea acumulatorului. Având în vedere acest lucru, testele au arătat că dacă MINI Electric este încărcat folosind un amestec de energie electrică regenerabilă, acesta devine cel puţin la fel de prietenos cu mediul, sau chiar depăşeşte impactul emisiilor de CO2 eliberate în timpul fabricării sale, după aproximativ 19.000 km. Pe parcursul întregului ciclu de viaţă, emisiile unui MINI Electric sunt de 40% (amestec UE) şi 70% (amestec regenerabil), în comparaţie cu cele ale unui MINI Cooper S cu motor pe benzină. Asta înseamnă că, parcurgând distanţe standard în fiecare zi, este nevoie de doar douăsprezece luni de condus pentru ca MINI Electric să compenseze emisiile suplimentare eliberate în timpul fabricării sale.

Aplicaţia Ghidul şoferului este un manual al proprietarului pentru anumite modele MINI. Oferă clienţilor MINI informaţii complete şi interactive despre automobilele lor pe smartphone sau tabletă. Aplicaţia este disponibilă pentru descărcare gratuită în peste 30 de limbi şi în peste 55 de pieţe în magazinele de aplicaţii Apple şi Google.

Pentru a utiliza Ghidul şoferului pentru prima dată, ai nevoie de o conexiune la internet. După ce ai introdus numărul de identificare a vehiculului (VIN), Manualul proprietarului care corespunde automobilului tău este descărcat şi devine disponibil fără conexiune la internet. 

Pe lângă o referinţă rapidă şi informaţii detaliate despre automobil, aplicaţia Ghidul şoferului explică şi funcţiile deosebit de inovatoare ale automobilului folosind animaţii foto-realiste. Un link către zona Cum să a canalului YouTube BMW oferă mai multe explicaţii sub forma unor scurte clipuri video în limba engleză cu subtitrări.

O funcţie de "vedere la 360°" cu informaţii interactive le permite conducătorilor auto să exploreze modelul lor MINI din exterior şi din interior. Utilizatorii unui iPhone Apple pot folosi şi funcţia "Smart Scan" în combinaţie cu camera smartphone-ului lor. Cu aceasta, aplicaţia Ghidul şoferului recunoaşte simbolurile sau textele tastelor funcţionale din interiorul automobilului şi oferă automat explicaţiile corespunzătoare. Cu cât conducătorii auto sunt mai bine familiarizaţi cu automobilul lor, cu atât vor reacţiona mai încrezător în trafic. 

MINI Cooper SE – MINI electric – MINI pur electric MINI Cooper SE – MINI electric – MINI pur electric

EXPLOREAZĂ FIECARE DETALIU DE ELECTRIFICARE.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser j01

NU ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE (SAU COMBUSTIBIL).

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser U25 bev

O DOZĂ MAI MARE DE MINI.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.