ELECTRIFICĂ-ŢI VIAŢA.

Pregăteşte-te pentru acel sentiment legendar go-kart cu cuplu instantaneu şi emisii zero. Trecerea la un model MINI pur electric are sens în toate modurile posibile. Performanţa pe care o iubim rămâne aceeaşi, dar tehnologia din spatele ei devine mai inteligentă şi mai curată pe zi ce trece. Aici vei descoperi beneficiile îmbrăţişării noului stil de viaţă electric - cât de mult vei economisi, cât de des va trebui să încarci şi cât de uşoară poate fi deplasarea electrică.

MINI Electric – economiseşte bani – zero emisii
MINI Electric – economiseşte bani – potenţiale economii anuale
MINI Electric – reduce co2

*Transmisiile electrice sunt foarte eficiente prin natura lor – atingând până la 80% „tank to wheel” (comparativ cu doar 15% pentru motoarele convenţionale cu combustie). Cu toate acestea, fiecare uşoară modificare se reflectă în consumul global.

AUTONOMIE ELECTRICĂ LA ÎNCĂRCARE MAXIMĂ.

CÂT DE DEPARTE POT MERGE?

MINI e-mobilitate – MINI Cooper SE – autonomie
PÂNĂ LA

426 km

MINI pur electric are o autonomie de până la 426 km, dar aceasta va varia în funcţie de obiceiurile de condus şi condiţiile de trafic. Modul în care conduci poate face o mare diferenţă în ceea ce priveşte autonomia ta disponibilă şi cât de repede este utilizată încărcarea. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îţi extinzi autonomia.

(WLTP)

MINI Cooper SE – MINI electric – maximizarea autonomiei

CUM SĂ ÎŢI MAXIMIZEZI şi mai mult AUTONOMIA.

MINI emobilitate – colaj de încărcare
Pictograma MINI emobilitate – calculator de încărcare

CALCULATOR PENTRU COST ŞI TIMP DE ÎNCĂRCARE.

CÂT DUREAZĂ ŞI CÂT COSTĂ?


AJUSTEAZĂ DATELE.


Ajustează datele de intrare de mai jos pentru a obţine cea mai actualizată comparaţie posibilă.

MINI electric
Automobil comparabil cu motor pe benzină
Economii anuale posibile

Schimbarea valorilor afectează calculele şi economiile realizate. Valorile de bază sunt determinate în baza mediei preţurilor înregistrate în ultimele 12 luni. Toate informaţiile disponibile aici sunt supuse schimbărilor.

VEZI CE POŢI ECONOMISI.

Dacă parcurgi această distanţă în fiecare zi
km
0 km 220 km
Încărcări săptămânale necesare
x
Procent din încărcare completă necesar zilnic
%
În comparaţie cu un automobil similar cu motor pe benzină, poţi ajunge să economiseşti

ÎNCĂRCARE UŞOARĂ LA DOMICILIU

Priză electrică standard la domiciliu
Durată în ore
 
Costuri
 
MINI Wallbox (CA)
Durată în ore
 
Costuri
 

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ PE DRUM

Tip 2 (CA)
Durată în ore
 
Costuri
 
CCS (CC**)
Durată în ore
 
Costuri
 

PREOCUPĂRI EXPRIMATE FRECVENT.

Capacitatea reţelei naţionale nu este o problemă atât de mare pe cât o consideră majoritatea oamenilor. Până acum, intrarea pe piaţă a automobilelor electrice în UE a fost foarte previzibilă, iar reţeaua electrică este dezvoltată constant în paralel. Nu este nevoie de o nouă capacitate de generare a energiei electrice în viitorul apropiat. Companiile de utilităţi au avut timp să planifice din timp. Cu toate acestea, situaţia este specifică ţării. De exemplu, în nordul Europei, evoluţia este uşoară datorită reţelelor puternice de energie şi a încălzirii electrice deja existente. În alte zone ale Europei, evoluţia este ceva mai dificilă din cauza sistemelor energetice monofazate şi a structurilor mai vechi. Dar acest lucru este abordat rapid. De fapt, există o întorsătură „neaşteptată” a acestui răspuns, deoarece automobilele electrice pot oferi o sursă vitală de flexibilitate în sistemul energetic. În loc să fie o ameninţare pentru stabilitatea sau capacitatea reţelei, automobilele electrice acţionează ca baterii mari pe roţi. Acestea fac posibilă stocarea energiei şi utilizarea ulterioară a acesteia. În următorii câţiva ani, vom avea un grup de încărcătoare format din automobile electrice utilizate ca rezerve agregate.

Vremea rece poate reduce temporar autonomia bateriei automobilului electric cu aproximativ 10-12%. Dar în zilele noastre, majoritatea automobilelor electrice au oricum o autonomie de 250-400 km. Destul de uşor pentru o navetă zilnică. Şi datorită designului lor, sunt mult mai eficiente iarna decât se crede. Acestea funcţionează probabil mai bine pe zăpadă decât maşinile convenţionale, datorită poziţiei joase a bateriei şi a centrului de greutate mai jos. Acest lucru sporeşte tracţiunea unui automobil electric şi capacitatea acestuia de a face faţă condiţiilor de zăpadă şi gheaţă. Acest lucru îţi oferă un control mai bun. În plus, îţi poţi preîncălzi automobilul electric prin intermediul MINI App şi poţi intra întotdeauna într-un habitaclu cald şi confortabil, fără geamuri îngheţate. Şi dacă preîncălzeşti în timpul încărcării, nu vei pierde deloc energie. Ceea ce este bine pentru tine şi pentru siguranţa rutieră. Acest lucru sporeşte tracţiunea unui automobil electric şi capacitatea acestuia de a face faţă condiţiilor de zăpadă şi gheaţă. Acest lucru îţi oferă un control mai bun. În plus, îţi poţi preîncălzi automobilul electric prin intermediul MINI App şi poţi intra întotdeauna într-un habitaclu cald şi confortabil, fără geamuri îngheţate. Şi dacă preîncălzeşti în timpul încărcării, nu vei pierde deloc energie. Ceea ce este bine pentru tine şi pentru siguranţa rutieră.

MINI pur electric beneficiază de o autonomie până la 400 km (WLTP). Este mai mult decât suficient pentru majoritatea călătoriilor pe care ţi le poţi imagina. Este doar o chestiune de a te gândi cât de multă autonomie foloseşti şi unde o foloseşti.

Automobilele electrice operează un sistem cunoscut sub numele de frânare regenerativă. În timpul procesului, sistemul de frânare al unui automobil electric recaptează energia cinetică şi o converteşte în electricitate - reîncărcându-şi efectiv propria baterie. Acest sistem ajută la optimizarea eficienţei unui automobil electric, necesitând mai puţin efort pentru a accelera înainte. Deci, atunci când ridici piciorul de pe pedală, începi automat să frânezi şi ai pedala de frână ca mijloc suplimentar de încetinire. Deci este, fără îndoială, mai uşor şi mult mai eficient.
Automobilele electrice pot fi conduse în siguranţă pe ploaie şi zăpadă şi pot fi chiar duse la spălătoriile tradiţionale. În mod similar, încărcătoarele şi cablurile automobilelor electrice sunt rezistente la apă, iar prizele de încărcare sunt protejate împotriva daunelor cauzate de apă.
Bateriile automobilelor electrice rezistă deja în medie până la 10 ani într-o maşină, iar acum cele vechi pot fi descompuse în celule mai mici care pot fi folosite ca mediu de stocare pentru energie regenerabilă. Acest lucru este util în special pentru autorităţile locale, deoarece acestea pot fi folosite ca generatoare de urgenţă sau pentru perioadele în care cererea de vârf este deosebit de mare.

Bateriile automobilelor electrice rezistă deja în medie până la 10 ani într-o maşină, iar acum cele vechi pot fi descompuse în celule mai mici care pot fi folosite ca mediu de stocare pentru energie regenerabilă. Acest lucru este util în special pentru autorităţile locale, deoarece acestea pot fi folosite ca generatoare de urgenţă sau  pentru perioadele în care cererea de vârf este deosebit de mare.  

MINI Cooper SE – MINI electric teaser MINI Cooper SE – MINI electric teaser

EXPLOREAZĂ FIECARE DETALIU DE ELECTRIFICARE.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser j01

NU ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE (SAU COMBUSTIBIL).

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser U25 bev

O DOZĂ MAI MARE DE MINI.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.