Încărcarea făcută să fie uşoară.

Încărcarea MINI pur electric este simplă şi rapidă, aşa că eşti întotdeauna gata să pleci la drum. Aici vei afla despre soluţiile convenabile pentru casa ta sau pe drum. Explorăm cum poţi economisi bani şi să-ţi maximizezi autonomia. Iar tu vei descoperi infrastructura în continuă expansiune a staţiilor de încărcare publice, care facilitează încărcarea aproape oriunde.

MINI emobilitate – încărcare - logo electric

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

MINI pur electric este dotat standard cu două cabluri de încărcare CA. Primul cablu poate fi conectat la orice priză convenţională de acasă. Al doilea îţi permite să încarci mult mai rapid folosind un Wallbox cu o sursă de alimentare CA mai mare.

MINI emobilitate – încărcare - priză casnică

Priză casnică.

Nu ai nevoie de o instalaţie sau o unitate complexă pentru a-ţi încărca automobilul acasă. Pur şi simplu utilizează cablul standard de folosire ocazională care poate fi conectat la orice priză obişnuită de curent CA 230 V (SchuKo).

Foloseşte priza de uz casnic peste noapte şi vei începe ziua plin de energie, cu suficientă autonomie pentru câteva zile de condus în oraş. Se va fi reîncărcat complet după aproximativ 8 ore.

MINI emobilitate – încărcare - wallbox

SOLUŢII WALLBOX.

Ai putea lua în considerare instalarea unui wallbox de nivel 2 la tine acasă. Cel de-al doilea cablu de încărcare care vine standard este proiectat să funcţioneze cu o astfel de unitate şi aceasta îţi oferă o alternativă convenabilă şi mai rapidă pentru încărcarea zilnică –acasă şi când eşti în oraş.

Mai multă putere: cifrele variază, dar o conexiune wallbox dedicată, trifazată,, îţi poate oferi o capacitate de încărcare de până la 11 kW şi un timp de încărcare de până la 10 ori mai rapid decât prin intermediul unei prize obişnuite.

Astfel, modelul tău MINI pur electric poate fi încărcat (10-80%) în aproximativ 6 ore (Cooper E) şi 8 ore (Cooper SE).

Încărcare acasă.

Profită la maximum de încărcarea acasă cu seria noastră utilă de videoclipuri de încărcare de mai jos.

MINI emobilitate – încărcare - linia gri
MINI emobilitate – încărcare - fapt interesant MINI emobilitate – încărcare - fapt interesant

BINE DE ŞTIUT.

Te vei bucura să afli că, din moment ce energia electrică din gospodărie este taxată per kilowatt/oră, nu te afectează deloc din punct de vedere financiar dacă automobilul tău MINI se încarcă mai rapid sau mai lent.

MINI emobilitate – încărcare - linia gri
MINI emobilitate – încărcare - colaj despărţitor

Charging in public.

Get the most out of public charging with our useful series of charging videos below.


AJUSTEAZĂ DATELE.


Ajustează datele de intrare de mai jos pentru a obţine cea mai actualizată comparaţie posibilă.

MINI electric
Automobil comparabil cu motor pe benzină
Economii anuale posibile

Schimbarea valorilor afectează calculele şi economiile realizate. Valorile de bază sunt determinate în baza mediei preţurilor înregistrate în ultimele 12 luni. Toate informaţiile disponibile aici sunt supuse schimbărilor.

CALCULATOR DURATĂ DE ÎNCĂRCARE.

Dacă parcurgi această distanţă în fiecare zi
km
0 km 200 km
Încărcări săptămânale necesare
x
Procent din încărcare necesar zilnic
%
În comparaţie cu un automobil similar cu motor pe benzină, poţi ajunge să economiseşti

ÎNCĂRCARE UŞOARĂ LA DOMICILIU

Priză electrică standard la domiciliu
Durată în ore
 
Costuri
 
MINI Wallbox (CA)
Durată în ore
 
Costuri
 

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ PE DRUM

Tip 2 (CA)
Durată în ore
 
Costuri
 
CCS (CC**)
Durată în ore
 
Costuri
 
MINI emobilitate – încărcare - logo electric

FĂ CUNOŞTINŢĂ CU CÂŢIVA CONDUCĂTORI DE MINI ELECTRIC.

Proprietarii de modele MINI Electric Monwar, Misty şi Iola ne-au povestit despre unele dintre experienţele lor, au numit funcţiile MINI Electric preferate şi au oferit sfaturile lor de top pentru a face schimbarea la electric.

MONWAR, KENT.

„ESTE ÎNTR-ADEVĂR UŞOR SĂ CONDUCI O MAŞINĂ PRECUM MINI ELECTRIC.”

„Dacă te gândeşti să treci la electric, ar trebui să îţi spun să o faci!” Am mult mai multă adrenalină cu MINI Electric decât cu un automobil pe benzină sau diesel. Cred că dacă oamenii ar fi mai bine educaţi despre automobilele electrice în general – încărcare, costuri, autonomie – ar fi mai confortabil să facă schimbarea.

Ştiu că mulţi oameni sunt neliniştiţi cu privire la încărcare, dar acum există puncte de încărcare peste tot. De asemenea, aplicaţiile şi tehnologia disponibile fac planificarea călătoriilor mult mai uşoară. „Este într-adevăr uşor să conduci o maşină precum MINI Electric.”

MINI Emobilitate – Poveşti ale conducătorilor auto – Monwar
MINI Emobilitate – Poveşti ale conducătorilor auto – Misty

MISTY, LONDON.

„PE MĂSURĂ CE TIMPUL TRECE, ÎNCEPI SĂ GĂSEŞTI ŞI PUNCTELE DE ÎNCĂRCARE CARE FUNCŢIONEAZĂ CEL MAI BINE PENTRU TINE.”

„Trebuie să spun că eram puţin îngrijorată de „anxietatea de autonomie”. Nu mi-am dorit niciodată să merg într-o călătorie lungă fără o autonomie suficientă. Dar, cu MINI Electric, nu am avut absolut nicio problemă. Este exact ceea ce am nevoie. Sinceră să fiu, sunt momente în care uit să încarc peste noapte, dar încă mai am suficient ca să ajung la serviciu sau să merg la magazine. 

MINI Electric are alte caracteristici interesante care te ajută să îţi păstrezi autonomia. Diferitele moduri de condus sunt grozave. Există Sport, Mid, Green şi Green+. Sunt aproape întotdeauna în modul Green. Conduc în mod regulat în Dorset şi este grozav pentru călătorii lungi. Am întotdeauna o autonomie suficientă, iar manevrabilitatea – felul în care MINI Electric circulă pe drumurile de ţară – se simte grozav. Este atât de lin. S-a investit mult pentru a-l face distractiv şi confortabil.”

IOLA, SOUTH YORKSHIRE.

„ASIGURĂ-TE CĂ ÎŢI PLANIFICI CĂLĂTORIILE ÎNAINTE DE A PLECA.”

„MINI Electric este primul meu automobil electric, dar niciodată nu mi-am făcut griji cu privire la încărcare. Eram doar curioasă despre cum funcţionează. Întrebările pe care le aveam erau toate destul de standard: Cât de des trebuie să încarc? Cât de uşor este? Unde îl pot încărca? Cât timp durează? Dar, după cum spuneam, nu am avut niciodată probleme. Îmi fac cea mai mare parte a încărcării acasă prin intermediul Pod Point Wallbox, dar este uşor să mergi şi mai departe. 


Aplicaţia pentru smartphone a modelului MINI Electric facilitează încărcarea. Când sunt acasă, pot folosi aplicaţia pentru a seta automobilul să se încarce la anumite ore ale zilei. Pot să văd cât mă va costa o încărcare şi câtă autonomie are automobilul în prezent. Apoi, când sunt în oraş, este foarte uşor să folosesc aplicaţia pentru a găsi staţii de încărcare."

MINI Emobilitate – Poveşti ale conducătorilor auto – Iola
MINI emobilitate – încărcare - logo electric

ECHIPAMENTE DE ÎNCĂRCARE A BATERIEI.

Dacă doreşti să îţi încarci în mod regulat automobilul electric acasă, un wallbox îţi oferă o alternativă convenabilă şi mai rapidă la sursa de alimentare standard. Aici vei găsi informaţii despre soluţiile noastre MINI pentru încărcarea acasă, precum şi despre soluţiile oferite de partenerii noştri.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE.

Pentru a instala corect sistemul MINI Wallbox şi un wallbox de la unul dintre companiile noastre partenere, îţi recomandăm să utilizezi serviciul nostru de instalare. Pur şi simplu aranjează acest serviciu cu partenerul tău MINI sau cu Partenerul nostru oficial de instalare (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) care va prelua apoi toate sarcinile de consultare, instalare şi pornire.


Beneficii:

 • Inspectarea condiţiilor de conectare electrică la domiciliul tău.
 • Recomandarea locaţiilor de instalare adecvate în funcţie de situaţia parcării.
 • Instalarea, conectarea şi pornirea sistemului la locul de instalare ales (inclusiv montarea unui cablu cu o lungime de până la 2 m).
 • Instructaj cu privire la procesul de încărcare.
 • 24 luni de garanţie.

Durată de încărcare mai scurtă: Până la 7,4 kW (monofazat) sau 11 kW (trifazat), cablu cu o lungime de 5 m, manevrare uşoară a cablului, sistem integrat de detectare a curentului de defect ("scurgere de CC").

Da, dacă foloseşti conectorul standard "Tip 2" sau pe cel CCS (conector combi).

5 metri. Este ataşat de Wallbox.

Nu.

Da, MINI Wallbox Gen 3 este certificat pentru uz exterior, în conformitate cu clasa de protecţie IP 54. Asta înseamnă că protecţia împotriva intemperiilor nu este absolut necesară. Sistemul Wallbox a fost conceput şi certificat pentru uz exterior. Cu toate acestea, recomandăm instalarea acestuia în interior, din motive de confort; acest lucru previne şi adunarea de zăpadă şi gheaţă pe Wallbox în timpul iernii şi-l menţine curat şi îl protejează de muşchi mai mult timp.

Nu – numeroase teste complexe de toleranţă electromagnetică au confirmat că MINI Wallbox Essential nu emite radiaţii.

Este ideal să se menţină o încărcare între 20% şi 80%. Sunt posibile niveluri mai scăzute sau mai ridicate, dar pentru a optimiza viaţa bateriei tale, este recomandat să rămână între aceste limite. În meniul automobilului tău, poţi seta uşor şi convenabil obiectivul de încărcare la 80%, astfel încât nu va trebui să îţi faci niciodată griji pentru acest aspect. Acesta ar trebui să acopere toate nevoile tale zilnice de a conduce. Dacă ai nevoie de mai mult, pur şi simplu stabileşte un obiectiv mai mare.  

În timpul procesului de încărcare, cablul este blocat, ceea ce blochează şi automobilul. Şi BMW i Wallbox Connect poate fi blocat atunci când nu este utilizat.

Da – totuşi, asta înseamnă că energia electrică va fi consumată în mod continuu, dar la un nivel scăzut.

Aplicaţia MINI Charging îţi oferă o altă opţiune, permiţându-ţi să accesezi pe smartphone o listă cu toate staţiile de încărcare disponibile.

Poţi folosi harta MINI Charging sau aplicaţia MINI Charging pentru a debloca staţii de încărcare şi pentru a începe procesul de încărcare.


Unele coloane de încărcare pot fi operate prin intermediul aplicaţiei MINI Charging. Aplicaţia, care este dotată cu un sistem integrat de scanare a codurilor QR, este la fel de uşor de folosit pe cât este de instalat. Pentru a face asta, trebuie doar să descarci aplicaţia, să introduci numărul contractului MINI Charging şi codul tău PIN.

Automobilul tău este taxat prin intermediul plăţilor cashless – poţi plăti cu uşurinţă printr-o plată lunară extrasă automat din contul tău. Contul tău online MINI Charging îţi oferă toate informaţiile de care ai nevoie cu privire la procesele de încărcare şi costurile asociate.

 1. Opreşte motorul şi trage frâna de mână.
 2. Dacă este necesar, setează tipul de curent înainte de încărcare.
 3. Nu utiliza cabluri prelungitoare.
 4. Mereu conectează şi deconectează cablul de încărcare în această ordine:


Conectare:

 1. Conectează la priză.
 2. Conectează la automobil.


Deconectare:

 1. Deconectează de la automobil.
 2. Deconectează de la priză.


Lumini LED:

 • Lumină albă: Lumină de semnal
 • Lumină roşie: Eroare de încărcare
 • Lumină portocalie: Se iniţializează
 • Lumină albastră: Se încarcă
 • Lumină verde: Încărcare completă

 

5. Încuie automobilul. Procesul de încărcare va începe doar după încuierea automobilului.

Ştim cum este vremea aici, în emisfera nordică. Deci, da, modelul tău MINI Electric şi toate încărcătoarele noastre sunt complet rezistente la intemperii şi te vor proteja de orice şoc electric, aşa că este perfect sigur să încarci modelul tău MINI în ploaie.

Încărcare normală cu curent alternativ (CA):

Automobilul este încărcat în mod eficient, în principal peste noapte, dar şi pe timpul zilei. În comparaţie cu o priză casnică, o staţie de încărcare CA furnizează mai multă energie electrică şi poate încărca bateria în doar câteva ore. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut sub denumirea de staţie de încărcare CA.


Încărcare rapidă cu curent continuu (CC):

Staţiile de încărcare rapidă CC sunt opţiunea cea mai bună atunci când ai nevoie să-ţi încarci rapid automobilul. Pot încărca rapid bateria automobilului tău – în timp ce mergi la cumpărături sau stai la o terasă, de exemplu. Procesul de încărcare durează între 30 şi 40 de minute. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut, pe scurt, sub denumirea de staţie de încărcare CC."

Pentru mai multe informaţii, consultă minicharging.chargemasterplc.com/
De reţinut: Dacă întâmpini probleme cu coloana de încărcare, te rugăm să contactezi administratorul coloanei de încărcare. Numărul lor de telefon se găseşte pe coloana de încărcare.

Materiile prime cheie utilizate pentru acumulatorii de înaltă tensiune sunt cobalt, litiu, grafit şi nichel. Carcasa bateriei de înaltă tensiune este produsă din aluminiu. MINI (Grupul BMW) s-a angajat să dezvolte un lanţ de aprovizionare responsabil şi sustenabil care să respecte standardele noastre etice şi în materie de drepturi ale omului. Fiecare furnizor nominalizat trebuie să furnizeze informaţii cu privire la implementarea standardelor de mediu, sociale şi de guvernanţă, inclusiv respectarea drepturilor omului şi interzicerea muncii forţate.

Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de materii prime cheie pentru a ne asigura că toate materialele sunt obţinute în mod responsabil atât pentru a proteja şi îmbunătăţi mediul înconjurător, cât şi pentru a asigura siguranţa şi bunăstarea angajaţilor în orice punct al lanţului de aprovizionare. De asemenea, continuăm să dezvoltăm operaţiunile de logistică pentru a reduce impactul cauzat de transportul componentelor la fabricile noastre.

MINI (Grupul BMW) analizează cu foarte mare atenţie originea materiilor noastre prime. Când selectăm furnizorii, respectăm cu stricteţe Ghidul OCDE privind diligenţa necesară pentru o conduită comercială responsabilă. Mai mult, solicităm furnizorilor noştri direcţi să respecte cerinţele noastre de sustenabilitate cu propriii lor furnizori. Transparenţa reţelelor de furnizori reprezintă baza pentru respectarea cerinţelor de durabilitate de către furnizorii noştri.

MINI Cooper SE – MINI electric teaser MINI Cooper SE – MINI electric teaser

EXPLOREAZĂ FIECARE DETALIU DE ELECTRIFICARE.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser j01

NU ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE (SAU COMBUSTIBIL).

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.

emobilitate mini - teaser U25 bev

O DOZĂ MAI MARE DE MINI.

De la 699 €/lună*

* Exemplu leasing de la BMW Bank GmbH: termen 36 luni, kilometraj 10.000 km, plată leasing specială 5.990 €.