JOHN COOPER WORKS.

EXPERIENŢE PLINE DE ADRENALINĂ CU MINI.***

John Cooper, legenda curselor.

ACCELEREAZĂ-ŢI BĂTĂILE INIMII.

Modelele MINI John Cooper Works de înaltă performanţă sunt pregătite să facă o impresie puternică datorită posturii sportive şi a sunetului distinctiv pe care îl produc. Aceste automobile puternice sunt replici ale legendelor create de John Cooper pentru circuitul de curse şi reprezintă esenţa motorsportului. John Cooper şi echipa sa au avut încredere în instinctele lor. La începutul anilor 1960, împotriva tuturor impedimentelor şi cu un spirit avangardist debordant, acesta a reuşit să transforme micul automobil de familie într-un automobil de curse legendar şi i-a luat prin surprindere pe mulţi.

TRADIŢIA CONTINUĂ

John Cooper, legenda curselor.

PUŢINI AU CREZUT.

Nimeni nu s-a aşteptat ca John Cooper şi Mini-ul său clasic, devenit acum simbol, să reuşească să treacă linia de sosire învingător. Amatorul îndrăzneţ a luat lumea curselor prin surprindere depăşindu-şi adversarii cu ajutorul manevrabilităţii precise, al motorului inovator şi al amplasamentului roţilor – de fiecare dată.

SCRIEM ISTORIA MOTORSPORT.

Povestea John Cooper Works începe în 1946. Charles Cooper şi fiul său, John, au fondat compania de automobile Cooper şi au construit primele automobile de curse în micul garaj al lui Charles din Surbiton, Anglia. Începutul modest avea să schimbe lumea motorsport şi să contribuie la crearea tradiţiei motorsport din întreaga lume, care s-a păstrat până în ziua de astăzi. Ca să nu mai menţionăm de efectul profund şi evolutiv pe care acest lucru urma să-l aibă asupra Mini.

Automobile Cooper pentru Formula 3 cu un singur loc.

CONDUCĂTORUL AUTO PE PRIMUL LOC.

Primele automobile de curse create de compania de automobile Cooper erau automobile pentru Formula 3 cu un singur loc şi au avut mare succes în clasa de 500 cmc, datorită inovaţiei lor revoluţionare, respectiv motorul plasat în partea spate. Această idee genială a transformat automobilele de curse Cooper în alegerea perfectă pentru tinerii conducători auto aspiranţi. John Cooper a câştigat atât Campionatul Mondial de Formula 1, cât şi Campionatul Constructorilor.

Primul Mini Cooper.

CREAREA UNEI LEGENDE.

După ce s-a bucurat de un succes uimitor în construcţia propriilor automobile, John Cooper a fost fascinat de noul Mini clasic. Interesat de potenţialul mare al Mini, acesta şi-a imaginat cum ar fi să-l transforme într-un adevărat campion de curse. După ce a adăugat un motor mai puternic, frâne noi şi direcţie mai precisă, a transformat acest mic automobil de familie într-un automobil de curse inegalabil. În 1961, a luat naştere primul Mini Cooper.

Mini Cooper şi Mini Cooper S – acum campioni mondiali.

DEPĂŞIREA CONVENŢIONALULUI.

Acum, Mini era de neoprit. Instinctul lui John Cooper a fost din nou corect; el era cel care controla propriul joc, iar astfel a fost creat un automobil memorabil. În 1964, Mini Cooper era deja o marcă renumită la nivel mondial. A câştigat aproape toate competiţiile pe care ţi le poţi imagina – a obţinut inclusiv victorii istorice la Raliul de la Monte Carlo în 1964, 1965 şi 1967. Mini şi John Cooper au transformat clasicul Mini într-un câştigător care era superior competitorilor săi.

Kiturile de tuning John Cooper Works pentru MINI Cooper şi MINI Cooper S.

O NOUĂ ERĂ.

În 2001, Mini s-a alăturat BMW Group şi a fost redenumit MINI. Această schimbare a reînviat interesul pentru îmbunătăţirea modelelor MINI şi a influenţat continuarea tradiţiei John Cooper Works. Începând cu 2003, kiturile de tuning John Cooper Works pentru MINI Cooper şi MINI Cooper S sunt disponibile la dealerii din întreaga lume. Acestea cresc puterea MINI Cooper până la 93 kW (126 CP) şi puterea MINI Cooper S până la valori impresionante de 147 kW (200 CP).

MINI Hatch cu kit John Cooper Works GP.

DIN CE ÎN CE MAI RAPID.

Modelul MINI Cooper S pre-echipat cu kit John Cooper Works GP a fost lansat în 2006. Această nouă ediţie limitată Mini hatchback oferea performanţă şi senzaţie unică de curse. Era cel mai rapid MINI de până atunci şi putea atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de 6,5 secunde. Au fost produse doar 2.000 de automobile şi toate aveau o singură combinaţie unică de culori: Albastru Thunder metalizat cu oglinzi în Roşu Chili şi plafon în Argintiu Pure, unde era indicat numărul de producţie, de la 1 la 2.000.

John Cooper Works Clubman.

RENAŞTEREA UNEI LEGENDE.

În 2007, BMW a preluat numele, ingineria şi resursele de dezvoltare ale brandului John Cooper Works. Un an mai târziu au fost lansate două noi automobile John Cooper Works: o versiune complet actualizată a modelului John Cooper Works Hatch şi modelul John Cooper Works Clubman. Aceste automobile puternice erau echipate cu motor cu 4 cilindri şi capacitate de 1.6 litri cu turbocompresor Twin Scroll şi aveau putere de 155 kW (211 CP), o dovadă a spiritului avangardist şi a dedicaţiei sale faţă de performanţa acestor automobile. Cinci ani mai târziu, în 2013, a fost lansată ediţia limitată MINI John Cooper Works GP, care avea motor cu 4 cilindri, turbocompresor şi putere de 218 CP. S-au produs doar 2.000 de exemplare ale acestui model.

Raliul John Cooper Works

INSTINCT DE CAMPION.

Tradiţia motorsport MINI este continuată de noile modele MINI John Cooper Works. Toate automobilele MINI împărtăşesc acelaşi ADN de înaltă performanţă şi tuningul de curse, pentru a oferi manevrabilitate precisă şi acceleraţie. În plus, echipa de curse MINI John Cooper Works cucereşte de asemenea competiţia. Aceasta a ajuns pe podium la Daytona, învingând o parte dintre maşinile sport de top din lume. Şi după ce a câştigat raliul de la Dakar patru ani la rând cu MINI ALL4 Racing, echipa de raliu X-raid MINI John Cooper Works a avut din nou un start bun. John Cooper ar fi fost mândru.

CONCEPT MINI JOHN COOPER WORKS GP

Concept MINI JCW GP

CREAT PENTRU GRUPUL CUNOSCĂTORILOR.

Vezi ce se întâmplă atunci când îmbinăm imaginaţia, spiritul avangardist şi genele motorsport pentru a crea automobilele sport de înaltă performanţă ale viitorului.

PERFORMANŢĂ MAXIMĂ

PUTEREA ADUCE DUPĂ SINE ŞI UN RĂSPUNS EXCELENT.

Eşti gata de drum. Iar datorită cuplului impresionant generat de motorul TwinPower Turbo cu 4 cilindri şi capacitate de 2.0 litri, poţi atinge viteza de 100 km/h în puţin peste 6 secunde.

Bară-spoiler frontală John Cooper Works.

BARĂ-SPOILER FRONTALĂ AERODINAMICĂ.

Circulaţia aerului este cheia spre performanţă. Din acest motiv am echipat bara-spoiler frontală John Cooper Works cu prize de aer mari, plus un ventilator pentru păstrarea temperaturii optime a motorului şi a frânelor, astfel se asigură performanţă şi rezistenţă.

Frâne şi jante John Cooper Works.

FRÂNE ŞI JANTE.

John Cooper Works înseamnă distracţie şi precizie maximă la volan. Cu toate acestea, performanţa maximă necesită control precis şi multă stabilitate, în special atunci când intri în viraje cu viteză mare. Astfel, am creat jantele din aliaj uşor de 18” şi 19” pentru a găzdui frânele performante. Etrierele cu patru pistoane fixe în Roşu Chili îndrăzneţ şi cu emblemă „John Cooper Works” îţi oferă toată puterea de frânare de care ai nevoie în viraje înguste şi la schimbarea rapidă a ritmului de condus.

Spoiler spate John Cooper Works.

SPOILER SPATE.

Spoilerul spate sportiv John Cooper Works îţi oferă caracteristici aerodinamice suplimentare, scade coeficientul de frecare şi exercită presiune pentru a menţine automobilul lipit de şosea. În plus, spoilerul oferă automobilului aspect special, unic.

Suspensie sport John Cooper Works.

SUSPENSIE SPORT.

Dezvoltată şi testată pe numeroase circuite de curse precum Nürburgring Nordschleife, suspensia sport John Cooper Works îţi oferă manevrabilitate perfectă, experienţă de condus dinamică şi stabilitate impresionantă. Pe scurt, îţi oferă senzaţia MINI go-kart caracteristică, în forma sa cea mai frumoasă, indiferent dacă te afli pe drumul zilnic spre muncă sau conduci pe circuitul de curse.

Ţevi de eşapament John Cooper Works oblice în crom.

ŢEVI DE EŞAPAMENT OBLICE ÎN CROM.

Sunetul John Cooper Works impresionant îţi aminteşte de puterea pe care o ai la dispoziţie din momentul în care porneşti motorul. Nicio coloană sonoră nu este mai potrivită pentru condus decât sunetul profund şi puternic pe care îl auzi de fiecare dată când apeşi ferm pedala de acceleraţie. Sunetul devine şi mai captivant de îndată ce porneşti modul de condus Sport.

Capace John Cooper Works pentru pedale din oţel inoxidabil.

CAPACE PENTRU PEDALE DIN OŢEL INOXIDABIL.

ADN-ul sportiv MINI John Cooper Works se regăseşte în fiecare detaliu, de exemplu în capacele pentru pedale din oţel inoxidabil. Acestea sunt foarte rezistente, netede şi ideale pentru a apăsa ferm pedalele.

Modurile de condus MINI John Cooper Works.

MODURILE DE CONDUS MINI.

Din când în când ai şansa să dai frâu liber dorinţei tale de aventură: pe o autostradă liberă, într-un tunel lung sau pe un drum de ţară şerpuitor. Este momentul perfect pentru a trece în modul Sport. Acesta oferă direcţie şi acceleraţie mai precise pentru manevrare mai sportivă şi mai agilă, iar sunetul specific al motorului îţi aminteşte care este motivul pentru care îţi place să conduci.

DESCOPERĂ SUNETUL PUTERII.

Pune-ţi căştile, dă volumul mai tare şi ascultă sunetul John Cooper Works legendar. ** ***

DESIGN DISTINCTIV

Design John Cooper Works.

ASPECTUL UNUI PILOT DE CURSE. SPIRITUL UNUI CAMPION.

Modelele John Cooper Works sunt create pentru a atrage atenţia tuturor – chiar înainte de a intra în automobil. Aspectul robust specific motorsport, materialele de înaltă calitate şi numeroasele accente vizuale speciale plasează John Cooper Works în propria clasă de automobile. În plus, aceste modele sunt disponibile şi în culoarea Verde Rebel, o versiune modernă a culorii exterioare clasice British Racing.

Semnalizatoarele laterale John Cooper Works.

SEMNALIZATOARE LATERALE.

Semnalizatoarele laterale au lumini albe şi scot în evidenţă emblema „John Cooper Works” pe fundal Negru Piano, cu ramă în Roşu Chili.

Scaune sport John Cooper Works.

SCAUNE SPORT JOHN COOPER WORKS.

Plasate în poziţie joasă, aproape de carosabil, scaunele sport John Cooper Works sunt create pentru a-ţi oferi control deplin asupra puterii incredibile pe care o ai în mâini. Atunci când intri în viraje în stilul specific MINI şi cu agilitatea captivantă caracteristică, vei aprecia în mod special suportul lateral suplimentar.

Head-Up Display John Cooper Works.

HEAD-UP DISPLAY.

Şoseaua se întinde în faţa ta, peisajele se derulează rapid în jurul tău, iar următorul viraj te va întâmpina curând. Sigur nu vrei să-ţi iei privirea de la drum nici măcar o secundă. Acum nici nu mai este nevoie, datorită sistemului Head-Up Display. Toate informaţiile de care ai nevoie se află în câmpul tău vizual în orice moment şi sunt afişate clar: viteza, treapta de viteză curentă, momentul optim de trecere într-o treaptă superioară sau inferioară de viteză şi chiar şi un turometru.

Transmisie manuală cu 6 trepte John Cooper Works.

TRANSMISIE MANUALĂ CU 6 TREPTE.

Nu ne-am uitat rădăcinile legendare. Poţi vedea acest lucru în detalii precum maneta specifică unui automobil sport clasic, ce are husă din aluminiu, inscripţionarea vitezelor şi cusături roşii. În plus, transmisia manuală cu 6 trepte îţi oferă răspunsul precis pe care îl aştepţi de la un astfel de automobil atunci când îi testezi limitele.

Panou de instrumente MINI John Cooper Works.

PANOU DE INSTRUMENTE.

Chiar şi panoul de instrumente are aspect unic John Cooper Works. Combinaţia de culori în roşu şi negru reprezintă fundalul perfect pentru ca sunetul captivant al motorului şi acele instrumentelor să urce tot mai sus. Steguleţele în carouri decorează vitezometrul începând de la 200 km/h, pentru a-ţi demonstra de ce sunt capabile modelele John Cooper Works.

Volan John Cooper Works îmbrăcat în piele.

VOLAN JOHN COOPER WORKS ÎMBRĂCAT ÎN PIELE.

Volanul sport John Cooper Works este creat din piele perforată şi are cusături în Roşu Chili. Zonele ergonomice pentru degetul mare îţi permit să ţii ferm volanul în mâini, pentru a intra în viraje ca un profesionist şi pentru a păstra direcţia pe drumuri drepte.

Praguri portiere John Cooper Works.

PRAGURI PORTIERE.

Poţi vedea implicarea John Cooper Works în fiecare detaliu: pragurile portierelor au aspect elegant, logo „John Cooper Works” integrat şi elemente de design în formă de steag în carouri, care te întâmpină de îndată ce intri în automobil. Toate acestea îţi oferă un indiciu asupra călătoriilor palpitante care te aşteaptă.

DESCOPERĂ MODELELE JOHN COOPER WORKS

Află cum este să fii campion. Designul inspirat din motorsport, finisajele exclusiviste şi dorinţa irezistibilă de a face ture pe pistă te aşteaptă. Descoperă vizualizarea la 360° a interiorului modelelor John Cooper Works.

MODELELE NOASTRE

Portofoliul de modele John Cooper Works.

DESCOPERĂ MODELELE JCW.

Atunci când te afli la volanul unui John Cooper Works te bucuri de senzaţii tari demne de circuitele de curse. Modelele premium de performanţă sunt denumite după legendarul John Cooper şi sunt cele mai puternice automobile MINI create vreodată.

MINI John Cooper Works Hatch.

MINI JOHN COOPER WORKS HATCH.

Un automobil clasic cu tradiţie motorsport impresionantă. În calitate de descendent direct al automobilelor premiate ale lui John Cooper, MINI JCW Hatch va scoate la iveală pilotul de curse din tine. Acesta îmbină puterea, agilitatea şi cele mai importante aspecte de inginerie tehnologică. Senzaţia „go-kart” este maximă datorită ampatamentului scurt, astfel vei aştepta cu nerăbdare fiecare viraj.

MINI John Cooper Works Cabriolet.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIOLET.

Simte vântul în păr şi adrenalina care îţi curge prin vene. MINI John Cooper Works Cabriolet are design sport, atractiv şi îţi oferă performanţă.

MINI John Cooper Works Clubman.

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

Pentru MINI John Cooper Works Clubman am îmbinat performanţa uimitoare şi designul sofisticat. Cu 231 CP sub capotă şi sistem de tracţiune integrală ALL4 pentru aderenţă suplimentară în viraje, nu vei şti ce înseamnă compromisul în ceea ce priveşte distracţia la volanul acestui model John Cooper Works. Iar datorită dimensiunilor ample şi a portierelor „split doors” din partea spate, automobilul este flexibil şi potrivit pentru orice ocazie.

MINI John Cooper Works Countryman.

NOUL MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

Acest model John Cooper Works este creat special pentru aventurieri. Cu putere impresionantă, dimensiuni ample şi sistem de tracţiune integrală ALL4 disponibil în echiparea standard, acesta te va duce oriunde doreşti şi chiar mai departe.

ALEGE-ŢI CAMPIONUL.

Au puncte forte diferite, dar toate au putere impresionantă sub capotă şi au la bază aceeaşi tradiţie legendară. Găseşte modelul John Cooper Works care corespunde nevoilor tale.

HATCH CU 3 UŞI

 • Originalul
 • Descendent direct al automobilelor de curse create de John Cooper
 • Manevrabilitate MINI legendară şi agilitate care te cucereşte

From * 32.844 €

HATCH CU 3 UŞI

170 kW disclaimer
6.3 l/100 km disclaimer
6,3 s De la 0 la 100 km/h disclaimer

CABRIOLET

 • Perfect pentru libertatea oferită pe circuitele de curse
 • Distracţie la condus în aer liber
 • Design încrezător şi „fresh”

From * 37.009 €

CABRIOLET

170 kW disclaimer
6.5 l/100 km disclaimer
6,6 s De la 0 la 100 km/h disclaimer

CLUBMAN

 • Design sofisticat
 • Portiere „split doors” în partea spate
 • Sistem de tracţiune integrală ALL4
 • Spaţios şi practic

From * 37.187,5 €

CLUBMAN

170 kW disclaimer
7.4 l/100 km disclaimer
6,3 s De la 0 la 100 km/h disclaimer

COUNTRYMAN

 • Creat pentru aventurieri
 • Caracteristici ALL4 „off-road”
 • Spaţiu flexibil

From * 38.794 €

COUNTRYMAN

170 kW disclaimer
7.4 l/100 km disclaimer
6,5 s De la 0 la 100 km/h disclaimer

COLECŢIA JOHN COOPER WORKS LIFESTYLE

Genţi John Cooper Works.

GENŢI PENTRU SPORT JCW.

Colecţia John Cooper Works Lifestyle este inspirată de un stil de viaţă dinamic şi îţi pune la dispoziţie numeroase genţi care pot deveni partenerii perfecţi de călătorie în următoarea ta aventură – pe circuitul de curse sau în afara acestuia.

Îmbrăcăminte şi accesorii John Cooper Works.

ÎMBRĂCĂMINTE ŞI ACCESORII JCW.

Colecţia John Cooper Works Lifestyle îţi pune la dispoziţie o selecţie de tricouri şi şepci, pentru a-ţi oferi ţinuta ideală specifică stilului de viaţă urban.

Accesorii John Cooper Works.

ACCESORII JCW.

Accesoriile din Colecţia John Cooper Works Lifestyle îţi permit să aduci spiritul motorsport în casa ori biroul tău, sau în timpul liber. Aceşti parteneri la modă integrează stilul premium John Cooper Works în rutina ta zilnică.