John Cooper Works.

EXPERIENŢE PLINE DE ADRENALINĂ CU MINI.

John Cooper Works - Gama de modele.

TRANSFORMĂ FIECARE CĂLĂTORIE ÎNTR-O TURĂ PE CIRCUITUL DE CURSE.

Atunci când te afli la volanul unui automobil John Cooper Works, ai garantate senzaţii tari demne de circuitele de curse. Modelele premium de performanţă sunt denumite după legendarul John Cooper – persoana care a transformat MINI-ul clasic original într-un MINI Cooper pregătit să ia cu asalt circuitele de curse şi care a lansat acest automobil în lumea motorsportului (luată prin surprindere de această creaţie impresionantă). Astăzi, aceste modele sunt cele mai puternice şi mai exclusiviste automobile MINI create vreodată. Iar cu performanţa impresionantă, componentele îmbunătăţite şi aspectul sportiv debordant, MINI îţi accelerează pulsul şi îţi oferă călătorii pline de adrenalină.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIOLET

MINI JOHN COOPER WORKS HATCH

Un automobil clasic cu tradiţie motorsport impresionantă. În calitate de descendent direct al automobilelor premiate ale lui John Cooper, MINI John Cooper Works Hatch va scoate la iveală pilotul de curse din tine. Acesta îmbină puterea, agilitatea şi cele mai importante detalii de inginerie. Senzaţia „go-kart” este maximă datorită ampatamentului scurt, iar astfel vei aştepta cu nerăbdare fiecare viraj.

MINI John Cooper Works Cabriolet.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIOLET

Simte vântul în păr şi adrenalina care îţi curge prin vene. MINI John Cooper Works Cabriolet are design elegant şi sport şi oferă performanţă. Un model cu putere inegalabilă, care asigură libertate. Acest model este perfect pentru călătorii liniştite pe drumuri de coastă sau pentru momente în care te aventurezi pe autostradă fără o destinaţie precisă. Bucură-te de sentimentul de libertate!

MINI John Cooper Works Clubman

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN

Pentru MINI John Cooper Works Clubman am adus împreună performanţa uimitoare şi designul sofisticat. Cu 231 CP sub capotă şi sistem de tracţiune integrală ALL4 pentru aderenţă suplimentară în viraje, nu vei ştii ce înseamnă compromisul în ceea ce priveşte distracţia la volan oferită de acest model John Cooper Works. Iar datorită dimensiunilor ample şi a portierelor „split doors” din partea spate, automobilul este flexibil şi potrivit pentru orice ocazie.

MINI John Cooper Works Countryman.

NOUL MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

Acest model MINI John Cooper Works este creat special pentru aventurieri. Cu putere impresionantă, dimensiuni ample şi sistem de tracţiune integrală ALL4 disponibil în echiparea standard, acesta te va duce oriunde doreşti şi chiar mai departe. Fiecare călătorie cu MINI John Cooper Works Countryman – de la descoperirea noilor zone ale oraşului până la explorarea ţinuturilor rurale, atât „on-road” cât şi „off-road” – se transformă într-o aventura mult aşteptată.

MINI Cooper la Raliul de la Monte Carlo din 1965.

CURSELE DE AUTOMOBILE SUNT ÎN ADN-UL NOSTRU.

John Cooper Works are o istorie bazată pe spiritul neîmblânzit specific MINI şi pe succesul dobândit pe circuitele de curse. Producătorul pionier de automobile Formula 1, John Cooper, a descoperit potenţialul de curse al MINI-ului clasic cu motor transversal revoluţionar. La doar doi ani după lansarea modelului MINI, acesta a construit o versiune de curse cu motor mai mare, cu putere de 41 kW (55 CP). Curând, MINI a captat atenţia tuturor din domeniul motorsport şi a ieşit învingător în numeroase evenimente internaţionale.

Părintele fondator Charles Cooper.

PĂRINTELE FONDATOR.

Povestea John Cooper Works începe în 1946. Charles Cooper şi fiul său, John, au fondat compania de automobile Cooper şi au construit primele automobile de curse în micul garaj al lui Charles din Surbiton, Anglia. Începutul modest avea să schimbe lumea motorsport şi să contribuie la crearea tradiţiei motorsport din Marea Britanie, care s-a păstrat până în ziua de astăzi. Ca să nu mai menţionăm de efectul profund şi evolutiv pe care acest lucru urma să îl aibă asupra MINI.

Automobile de curse create de compania de automobile Cooper.

CONDUCĂTORUL AUTO PE PRIMUL LOC.

Primele automobile de curse create de compania de automobile Cooper erau automobile Formula 3 cu un singur loc şi au avut mare succes în clasa de 500 cmc. Acest lucru se datora inovaţiei lor revoluţionare, respectiv motorul plasat în partea spate. Această ideea genială a transformat automobilele de curse Cooper în alegerea perfectă pentru tinerii conducători auto aspiranţi. După ce au început să domine evenimentele Formula 3 şi Formula 2, următoarea provocare a familiei Cooper a fost Formula 1. Intrând în competiţie cu mărci de top precum Ferrari şi Porsche, victoria lui Stirling Moss la Grand Prix-ul din Argentina din 1958 a oferit micii companii un loc sigur pe harta motorsport. În 1959, acelaşi an în care s-a lansat clasicul MINI, Cooper a câştigat mult râvnitul Campionat mondial de Formula 1 şi Campionatul producătorilor.

Automobilul de curse Austin Seven Cooper, cu motor Cooper de 1 litru.

CREAREA UNEI LEGENDE.

După ce s-a bucurat de succes uimitor în construcţia propriilor automobile, John Cooper a fost fascinat de noul MINI clasic. Interesat de potenţialul mare al MINI, acesta şi-a imaginat cum ar fi să-l transforme într-un adevărat campion de curse. În plus faţă de motorul mai puternic, carburatoarele duble, frânele noi, direcţia mai precisă şi şasiul agil care oferă senzaţie „go-kart”, John Cooper a transformat acest automobil de familie într-un automobil de curse inegalabil. În 1961, a luat naştere primul MINI Cooper.

Paddy Hopkirk şi Henry Liddon cu automobilele lor Morris MINI Cooper S la palatul din Monte Carlo.

SFIDAREA CONVENŢIONALULUI.

Acum, MINI era de neoprit. Instinctul lui John Cooper a fost din nou corect. El era cel care controla propriul joc, iar astfel a fost creat un automobil memorabil. În 1964, Cooper era deja o marcă renumită la nivel mondial. MINI Cooper clasic şi MINI Cooper S au devenit învingători la nivel mondial, întrecând competiţia şi rezistând mai mult decât modelele sedan mai mari şi mai puternice ale perioadei respective. Mai mult de atât, au câştigat aproape toate competiţiile internaţionale pe care ţi le poţi imagina – au obţinut inclusiv victorii istorice la Raliul de la Monte Carlo din 1964 şi din 1965. În 1966, MINI a câştigat din noul locul întâi, doi şi trei la Raliul de la Monte Carlo, însă a fost descalificat din cauza unei dispute legate de reglementările privind farurile, printr-o decizie controversată a juraţilor locali. În 1967, MINI a revenit pe acelaşi circuit de curse şi a obţinut din nou victoria, în stilul său caracteristic.

MINI Cooper sport şi MINI Cooper în varianta pentru curse.

NOUA PERFORMANŢĂ LA CONDUS.

În anii 1980, compania de automobile Cooper (acum condusă de Mike, fiul lui John) a început să furnizeze kit-uri de tuning pentru optimizarea puterii motorului. Acestea erau alcătuite din componente şi accesorii care îmbunătăţeau performanţa clasicului MINI.

MINI Cooper S with John Cooper Works Tuning Kit.

O NOUĂ ERĂ.

În 2001, Mini s-a alăturat BMW Group şi a căpătat denumirea de MINI. Această schimbare a reînviat interesul pentru îmbunătăţirea modelelor MINI şi a influenţat continuarea tradiţiei John Cooper Works. Începând cu 2003, kit-urile de tuning John Cooper Works pentru MINI Cooper şi MINI Cooper S au fost disponibile la dealerii din întreaga lume. Acestea creşteau puterea MINI Cooper până la 93 kW (126 CP) şi puterea MINI Cooper S până la valori impresionante de 147 kW (200 CP).

MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP.

DIN CE ÎN CE MAI RAPID.

Modelul MINI Cooper S pre-echipat cu kit John Cooper Works GP a fost lansat în 2006. Această nouă ediţie limitată MINI hatchback oferea performanţă excepţională şi senzaţie unică de curse. Era cel mai rapid MINI de până atunci şi putea atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de 6,5 secunde. Au fost produse doar 2.000 de automobile şi toate aveau o singură combinaţie unică de culori: Albastru Thunder metalizat cu oglinzi în Roşu Chili şi plafon în Argintiu Pure, unde era indicat numărul de producţie, de la 1 la 2.000.

John Cooper Works.

RENAŞTEREA UNEI LEGENDE.

În 2007, BMW a preluat numele, ingineria şi resursele de dezvoltare ale brandului John Cooper Works. Un an mai târziu au fost lansate două noi modele MINI John Cooper Works: o versiune complet actualizată a modelului hatchback cu hard-top şi 3 uşi şi modelul John Cooper Works Clubman. Aceste automobile puternice erau echipate cu motor cu 4 cilindri şi capacitate de 1.6 litri, cu turbocompresor Twin Scroll şi putere de 155 kW (211 CP). O dovadă a spiritului de pionierat al lui John Cooper şi a angajamentului său faţă de performanţa acestor automobile. Cinci ani mai târziu, în 2013, a fost lansată ediţia limitată MINI John Cooper Works GP, care se mândrea cu motor cu 4 cilindri, turbocompresor şi putere de 218 CP. S-au produs doar 2.000 de exemplare ale acestui model.

MINI John Cooper Works Rally

INSTINCT DE CAMPION.

La fel ca predecesorii săi celebri, toate modelele noi John Cooper Works împart acelaşi ADN de înaltă performanţă. Recent, au fost lansate câteva modele John Cooper Works impresionante, inclusiv MINI John Cooper Works Rally – unul dintre cele mai puternice modele construite vreodată. Echipele MINI pentru motorsport captează din nou atenţia tuturor pe circuitele de curse, iar datorită celor patru victorii consecutive la Raliul Dakar, un lucru a devenit clar: era legendară a MINI şi John Cooper nu s-a încheiat.

PERFORMANŢĂ MAXIMĂ.

Performanţa John Cooper Works.

PUTEREA ADUCE DUPĂ SINE ŞI RĂSPUNS EXCELENT.

Eşti gata de drum. Iar datorită cuplului impresionant generat de motorul TwinPower Turbo cu 4 cilindri şi capacitate de 2.0 litri, poţi atinge viteza de 100 km/h în doar 6 secunde. Centrul de greutate coborât, turaţiile mari ale motorului şi suspensia cu reglaje fine îţi oferă senzaţie „go-kart” în fiecare viraj, iar frânele de înaltă performanţă te ajută să menţii controlul în orice moment. De îndată ce ai intrat în automobil, nu vei mai vrea să-l părăseşti vreodată.

Bară-spoiler frontală John Cooper Works.

BARĂ-SPOILER FRONTALĂ AERODINAMICĂ.

Circulaţia aerului este cheia spre performanţă. Din acest motiv am echipat bara-spoiler frontală John Cooper Works cu prize de aer mari, plus un ventilator pentru păstrarea temperaturii optime a motorului şi a frânelor, iar astfel se asigură performanţă premium şi rezistenţă. Datorită designului remarcabil de curse şi emblemei „John Cooper Works”, frânele şi motorul nu sunt singurele componente care atrag atenţia.

Frâne şi jante John Cooper Works.

FRÂNE ŞI JANTE.

John Cooper Works înseamnă distracţie şi precizie maximă la volan. Cu toate acestea, performanţa maximă necesită control precis şi mai multă stabilitate, în special atunci când intri în viraje cu viteză mare. Astfel, am creat jantele din aliaj uşor de 18” şi 19” pentru a găzdui frânele mari. Etrierele cu 4 pistoane fixe în Roşu Chili îndrăzneţ şi cu emblemă „John Cooper Works” îţi oferă toată puterea de frânare de care ai nevoie, în viraje înguste şi la schimbarea rapidă a ritmului de condus.

Spoiler spate John Cooper Works.

SPOILER SPATE.

Spoilerul spate sportiv John Cooper Works îţi oferă caracteristici aerodinamice suplimentare, scade coeficientul de frecare şi exercită presiune pentru a menţine automobilul lipit de şosea. Astfel, acest design oferă automobilului mai mult decât aspect plăcut - deşi acest model MINI este deja foarte atractiv.

Suspensie sport John Cooper Works.

SUSPENSIE SPORT.

Dezvoltată şi testată pe numeroase circuite de curse precum Nürburgring Nordschleife, suspensia sport John Cooper Works îţi oferă manevrare perfectă, experienţă de condus dinamică şi stabilitate impresionantă. Pe scurt, senzaţia „go-kart” legendară este maximă, indiferent dacă te afli pe circuitul de curse sau pe ruta zilnică spre serviciu.

Ţevi de eşapament oblice John Cooper Works în crom.

ŢEVI DE EŞAPAMENT OBLICE ÎN CROM.

Sunetul John Cooper Works impresionant îţi aminteşte de cantitatea de putere pe care o ai la dispoziţie, din momentul în care porneşti motorul. Nicio coloană sonoră nu este mai potrivită pentru condus decât sunetul profund şi puternic pe care îl auzi de fiecare dată când apeşi pedala de acceleraţie. Sunetul devine şi mai captivant de îndată ce porneşti modul de condus Sport.

Capace pentru pedale John Cooper Works din oţel inoxidabil.

CAPACE PENTRU PEDALE DIN OŢEL INOXIDABIL.

ADN-ul sportiv John Cooper Works poate fi găsit în fiecare detaliu, de exemplu în capacele pentru pedale din oţel inoxidabil. Acestea sunt foarte rezistente, netede şi ideale pentru a apăsa ferm pedalele.

Modurile MINI de condus John Cooper Works.

MODURILE DE CONDUS MINI.

Din când în când ai şansa de a da frâu liber dorinţei tale de aventură. Pe o autostradă liberă, într-un tunel lung sau pe un drum de ţară şerpuitor. Este momentul perfect pentru a trece în modul Sport. Acesta oferă direcţie şi acceleraţie mai precise pentru manevrare mai sportivă şi mai agilă, iar sunetul specific al motorului îţi aminteşte motivul pentru care îţi place să conduci.

DESCOPERĂ SUNETUL PUTERII.

Pune-ţi căştile, dă volumul mai tare şi ascultă sunetul John Cooper Works legendar.

DESIGN DISTINCTIV.

Design John Cooper Works.

ASPECTUL UNUI PILOT DE CURSE. SPIRITUL UNUI CAMPION.

Modelele John Cooper Works sunt create pentru a capta atenţia tuturor – chiar înainte de a pătrunde în automobil. Aspectul robust specific motorsport, materialele de înaltă calitate şi numeroasele îmbunătăţiri vizuale plasează John Cooper Works în propria clasă de automobile. În plus, este disponibil şi în culoarea exclusivă Verde Rebel, o versiune modernă a culorii exterioare clasice British Racing şi un detaliu care aminteşte în mod constant de trecutul legendar al automobilelor MINI.

Semnalizatoare laterale John Cooper Works.

SEMNALIZATOARE LATERALE.

Am adăugat o notă de exclusivitate peste tot – care se observă de fiecare dată când semnalizezi. Luminile albe sunt integrate în semnalizatoarele laterale şi scot în evidenţă emblema „John Cooper Works” pe fundal Negru Piano, cu ramă în Roşu Chili.

Volan John Cooper Works îmbrăcat în piele.

SCAUNE SPORT JOHN COOPER WORKS.

Plasate în poziţie joasă şi aproape de partea carosabilului, scaunele sport John Cooper Works sunt create pentru a-ţi oferi control deplin asupra puterii incredibile pe care o ai în mâini. Atunci când intri în viraje în stilul „go-kart” specific MINI, vei aprecia în mod special suportul lateral suplimentar. Cu tetiere integrate, emblemă „John Cooper Works” şi tapiţerie în combinaţie piele/ Dinamica (disponibilă opţional), scaunele sport John Cooper Works au aspect exclusivist, perfect pentru un automobil unic.

Head-Up Display John Cooper Works.

HEAD UP DISPLAY.

Şoseaua se întinde în faţa ta. Peisajele se derulează rapid în jurul tău. Iar următorul viraj te va întâmpina curând. Sigur nu vrei să-ţi iei privirea de la drum nici măcar o secundă. Acum nici nu mai este nevoie, datorită sistemului Head-Up Display. Toate informaţiile de care ai nevoie se află în raza ta vizuală în orice moment şi sunt clar afişate: viteza, treapta de viteză curentă, momentul optim de trecere într-o treaptă superioară sau inferioară de viteză şi un turometru.

Transmisie John Cooper Works manuală cu 6 trepte.

TRANSMISIE MANUALĂ CU 6 TREPTE.

Nu ne-am uitat originile legendare. Poţi vedea acest lucru în detalii precum maneta specifică unui automobil sport clasic, cu husă din aluminiu, inscripţionarea vitezelor şi cusăturile roşii. În plus, transmisia manuală cu 6 trepte îţi oferă răspunsul precis pe care îl aştepţi de la un astfel de automobil, atunci când îi testezi limitele.

The John Cooper Works Leather Steering Wheel.

VOLAN JOHN COOPER WORKS ÎMBRĂCAT ÎN PIELE.

Cu aspect atractiv şi uşor de manevrat, volanul sport John Cooper Works este creat din piele perforată cu cusături în Roşu Chili. Acesta este echipat cu butoane multifuncţionale integrate, inclusiv pilot automat dinamic. Zonele ergonomice pentru degetul mare îţi permit să ţii ferm volanul în mâini, pentru a intra în viraje ca un profesionist şi pentru a păstra direcţia pe drumuri drepte.

Praguri portiere John Cooper Works.

PRAGURI PORTIERE.

Poţi vedea implicarea John Cooper Works în fiecare detaliu - şi pragurile portierelor au aspect elegant cu logo „John Cooper Works” integrat şi elemente de design în formă de steag în carouri, care te întâmpină de îndată ce intri în automobil. Toate acestea îţi oferă un indiciu asupra călătoriilor palpitante care te aşteaptă.

John Cooper Works Instrument Cluster.

PANOU DE INSTRUMENTE.

Până şi panoul de instrumente are aspect unic John Cooper Works. Combinaţia îndrăzneaţă de culori în negru şi roşu reprezintă fundalul perfect pentru ca sunetul captivant al motorului şi acele instrumentelor să urce tot mai sus. Steguleţele în carouri decorează vitezometrul începând de la 200 km/h, pentru a-ţi demonstra de ce sunt capabile modelele John Cooper Works. Desigur, totul este plasat direct în raza ta vizuală, pentru a-ţi oferi şi mai multă distracţie la condus şi pentru a nu-ţi distrage atenţia de la şosea.

PĂŞEŞTE ÎN INTERIORUL JOHN COOPER WORKS.

Descoperă cum este să fii campion. Designul inspirat din motorsport, finisajele exclusive şi dorinţa irezistibilă de a face ture pe pistă te aşteaptă. Descoperă vizualizarea la 360° a interiorului modelelor noastre John Cooper Works.

ALEGE-ŢI CAMPIONUL.

Au puncte forte diferite, dar toate ascund putere impresionantă sub capotă şi au la bază aceeaşi tradiţie legendară. Găseşte modelul John Cooper Works care corespunde nevoilor tale.