Imagine cu Pat Moss alături de MINI-ul său

5. Prima victorie a reginei vitezei în clasamentul general

MINI s-a născut pentru a participa la curse. La doar trei ani după ce a devenit cunoscută publicului, regina vitezei Pat Moss şi copilotul Ann Wisdom au câştigat Raliul Tulip din Olanda cu un Morris MINI Cooper clasic, cu motor cu capacitate de 997 cmc. Această victorie memorabilă a marcat începutul tradiţiei uneia dintre cele mai de succes mărci din istoria motorsport.

Imagine cu MINI John Cooper Works WRC la Raliul Spaniei

4. Primul titlu pentru MINI WRC

În toamna anului 2013, Luis Monzón a obţinut primul titlu pentru MINI John Cooper Works WRC, la Raliul Spaniei. Cinci victorii în şase runde, cu două evenimente încă rămase, i-au adus titlul mult râvnit.

dam Image

3. MINI la cea mai palpitantă confruntare de pe pământ

Locaţia impresionantă a circuitului Nürburgring Nordschleife poate fi înşelătoare, din moment ce aceasta găzduieşte unul dintre cele mai dificile evenimente motorsport din lume. MINI a avut din nou succes pe acest circuit în 2013, cu toate că ploua şi era ceaţă deasă. Echipa a obţinut un rezultat remarcabil - a finalizat 73 de ture din 180, astfel a cucerit Nürburgring şi a continuat să participe şi la alte curse.

dam Image

2. Victorii multiple la Raliul Dakar

În 2014, MINI ALL4 Racing a obţinut a treia victorie consecutivă la Raliul Dakar şi a ocupat locul întâi, doi şi trei în acelaşi timp – un podium format doar din conducători auto MINI. Echipa a obţinut cinci din cele şase locuri şi a ieşit în mod clar câştigătoare în cursa de 13 zile de-a lungul Americii de Sud.

dam Image

1. MINI trece linia de sosire şi face istorie

În 24 ianuarie 1964, Patrick Barron „Paddy” Hopkirk şi Henry Liddon au uimit lumea atunci când au făcut istorie conducând automobilul lor Morris MINI Cooper „S” la Raliul de la Monte Carlo. Pentru prima dată, MINI a devenit campionul de necontestat al celei mai importante curse de automobile din calendarul motorsport, titlu care a fost obţinut din nou în 1965 şi în 1967 la raliurile de la Monte Carlo. Acest eveniment a plasat MINI printre automobilele de înaltă clasă ale lumii motorsport.