ÎNTREBĂRI FRECVENTE

MODELE MINI

 • MINI Clubman.
 • Mai lung, mai lat, mai spaţios – noul MINI Clubman

  Mai lung, mai lat şi mai spaţios: cu portiere laterale tradiţionale şi două portiere „split doors” în partea spate, noul MINI Clubman este mai flexibil ca niciodată. Portierele „split doors” distinctive impresionează prin aspectul lor atrăgător şi sunt totodată foarte practice. Acestea reprezintă un element de design specific modelelor Clubman – singurele automobile cu 6 portiere din segmentul lor. Când ai mâinile ocupate, funcţia „Easy Opener” – inclusă în pachetul de acces „Comfort” – permite acces fără atingere, prin mişcarea piciorului sub bara de protecţie spate, dar şi prin intermediul mânerului standard sau al telecomenzii. Noile stopuri orizontale, umerii laţi şi aspectul sportiv al părţii spate stârnesc admiraţia tuturor şi accentuează caracterul sportiv al noului MINI Clubman. Pentru a afla mai multe despre noile modele MINI Clubman, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • Totul despre MINI Clubman
 • MINI cu 3 uşi.
 • Manevrabilitate „go-kart”, design remarcabil şi hayon echipat cu tehnologia viitorului.

  Noul MINI a fost reinventat pentru a te uimi din nou. Cu noile motoare MINI Twin Power Turbo, acest automobil este mai rapid şi mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Noile moduri de condus MINI îţi permit să ajustezi caracteristicile de condus ale automobilului, sistemul de iluminare pentru interior şi sunetul motorului, în aşa fel încât să se potrivească stării tale de spirit. Mai rapid, mai sigur şi cu tehnologii inovatoare – noul MINI este complet diferit faţă de toate celelalte automobile disponibile. Pentru a afla mai multe despre modelele MINI cu 3 uşi, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • Totul despre MINI cu 3 uşi
 • MINI cu 5 uşi.
 • Poţi lua cu tine şi mai multe bagaje, datorită noului MINI.

  Bucură-te de manevrabilitate „go-kart”, de design remarcabil şi de accesorii de înaltă tehnologie, acum cu şi mai mult spaţiu în modelul MINI cu 5 uşi. Acest MINI este pur şi simplu un „go-kart” care poate fi condus pe orice şosea. Consolele scurte şi centrul de greutate coborât se îmbină cu ecartamentul lat şi şasiul rigid, iar astfel transformă acest MINI în cel mai palpitant automobil cu 5 uşi din prezent. Suspensia punţii spate cu legături multiple şi amortizoarele care sunt decuplate de caroserie îţi oferă confortul unui model sedan, fără a pierde din entuziasmul specific MINI. Aceasta este schimbarea pe care am aşteptat-o cu toţii. Pentru a afla mai multe despre modelele MINI cu 5 uşi, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • Totul despre MINI cu 5 uşi
 • MINI CABRIOLET.
 • Un automobil iute ca vântul, pentru cei dornici de aventuri în aer liber.

  MINI Cabriolet oferă distracţie specifică motorsport indiferent de vreme şi transformă fiecare porţiune de drum într-o experienţă palpitantă în aer liber. Acest model cabriolet agil are centru de greutate coborât, console scurte, este foarte uşor şi are motor energic. Puterea unităţilor de propulsie este de la 75 kW până la 170 kW, iar astfel orice MINI Cabriolet devine cel mai puternic automobil de pe şosea. Ce mai aştepţi? Urcă la volan!

 • Totul despre MINI CABRIOLET
 • MINI COUNTRYMAN.
 • Cu dimensiuni generoase şi totuşi caracter inconfundabil MINI.

  MINI Countryman nu ştie ce înseamnă conformismul. Acesta este creat pentru a cuceri oraşe şi drumuri de ţară şi asigură spaţiu generos în interior, pentru un stil de viaţă activ. În acelaşi timp, acest MINI iese în evidenţă datorită elementelor de design remarcabile şi a performanţei uimitoare la condus. Datorită celor patru portiere, a scaunelor ample pentru până la cinci persoane şi a lungimii automobilului de peste 4 metri, MINI Countryman redefineşte ideea de confort şi flexibilitate, oferindu-le o nouă dimensiune. Cu portbagaj de 1.170 de litri, acest model individualist poate face faţă cu uşurinţă oricăror situaţii. Mutarea sau plierea scaunelor spate este o joacă de copii şi creează spaţiu pentru bagaje sau pentru alte suveniruri pe care le aduni în timpul călătoriilor tale. Pentru a afla mai multe despre modelele MINI Countryman, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • Totul despre MINI COUNTRYMAN
 • Totul despre MINI Cooper S E ALL4

  Este MINI Countryman hibrid „plug-in” potrivit pentru mine?

  Un factor important în luarea acestei decizii este disponibilitatea de a-ţi încărca automobilul la domiciliu. Poţi face acest lucru foarte simplu, prin intermediul unei prize casnice obişnuite, a propriei staţii de încărcare Wallbox sau la o altă locaţie aproape de tine. 

  În plus, te bucuri de avantajele costurilor de operare ale unui automobil hibrid „plug-in” (preţ electricitate vs. preţ combustibil), atunci când efectuezi un număr cât mai mare de călătorii în mod electric. Dacă ai staţie de încărcare la locul tău de muncă, poţi profita din plin de acest avantaj.

   

  Experienţa de condus şi echipamentele de siguranţă sunt asemănătoare cu cele ale unui MINI convenţional?

  MINI Countryman hibrid „plug-in” este creat la standarde tehnice foarte înalte şi are la bază aceeaşi arhitectură ca modelele convenţionale. Siguranţa automobilelor electrice hibrid „plug-in” cu baterii de înaltă tensiune a fost testată şi îndeplineşte cele mai înalte standarde de siguranţă.

  Datorită motorului electric al MINI Countryman hibrid „plug-in”, te bucuri de condus în mod electric şi de un nivel înalt de eficienţă. Motorul electric oferă putere instantaneu, încă de la plecarea de pe loc, iar astfel beneficiezi de o experienţă de condus dinamică. Motorul electric sprijină motorul cu ardere internă în timpul acceleraţiei şi în momentele de creştere rapidă a vitezei, datorită funcţiei Boost. În plus, MINI Countryman hibrid „plug-in” este silenţios şi nu are emisii de noxe atunci când conduci în mod electric.

   

  Este posibil să continui călătoria în mod electric, chiar şi atunci când rezervorul este gol?

  Da, este posibil. Dacă autonomia totală a motorului electric şi a motorului cu ardere internă este de 90 km, vei fi avertizat printr-un mesaj pe panoul de instrumente. Sub autonomia totală de 50 km, vei primi un mesaj de avertizare cu privire la autonomie. Dacă rezervorul este gol, autonomia rămasă poate fi utilizată pentru a ajunge până la cea mai apropiată staţie de alimentare – doar dacă energia electrică este suficientă, iar condiţiile sistemului permit condusul în mod electric.

   

  Cât de mare este autonomia în mod electric?

  Poţi beneficia de autonomie de până la 42 km în mod integral electric. Autonomia electrică reală depinde însă de mai mulţi factori. Dintre aceştia, cei mai importanţi sunt cerinţele de încălzire şi aer condiţionat, gradul de solicitare al sistemului electric al automobilului (de exemplu, navigaţie, radio, încălzirea scaunelor şi a parbrizului, condiţiile climatice pe timp de vară şi pe timp de iarnă), precum şi stilul individual de condus.

  Atunci când bateria de înaltă tensiune este descărcată, condusul în mod integral electric nu mai este posibil, însă îţi poţi continua drumul în mod normal datorită motorului cu ardere internă. Sistemul inteligent de management al energiei protejează bateria de înaltă tensiune în orice moment, chiar şi atunci când afişajul indică faptul că aceasta este complet descărcată.

   

  Care este durata de viaţă a bateriei automobilului meu MINI Countryman hibrid „plug-in”?

  Bateriile de înaltă tensiune folosite în MINI Countryman hibrid „plug-in” sunt baterii litiu-ion care au fost optimizate pentru utilizare în automobile, spre deosebire de bateriile convenţionale bazate pe nichel, plumb sau cadmiu. În cadrul Certificatului BMW Group pentru baterie, dealerul tău MINI îţi garantează repararea oricărei defecţiuni a bateriei de înaltă tensiune pentru primii 100.000 km sau până la maximum 6 ani de la livrarea automobilului (oricare variantă survine prima). La dealerul tău MINI poţi afla detalii despre drepturile tale de a beneficia de service indicate în Certificatul BMW Group pentru baterie.

   

  Bateria de înaltă tensiune limitează spaţiul liber din portbagaj?

  MINI Countryman hibrid „plug-in” are limitări minime în ceea ce priveşte volumul portbagajului, în comparaţie cu modelele MINI convenţionale. Iar referitor la confortul la încărcare, am dezvoltat soluţii inteligente pentru a asigura o suprafaţă aproape plană a portbagajului şi pentru a crea nivelul de adâncime necesar pentru transportarea obiectelor voluminoase. În plus, sistemul de încărcare uşoară cu spătar rabatabil în raport 40:20:40 este, de asemenea, disponibil pentru MINI Countryman hibrid „plug-in”.

   

  Ce ar trebui să am în vedere atunci când parchez automobilul meu MINI Countryman hibrid „plug-in” pentru o perioadă mai lungă de timp?

  Parcarea pe o perioadă mai lungă de timp (de exemplu, câteva săptămâni) este desigur posibilă, însă nivelul de încărcare a bateriei de înaltă tensiune poate scădea dacă automobilul nu este pus în mişcare o perioadă îndelungată. Prin urmare, se recomandă parcarea automobilului cu bateria aproape complet încărcată sau conectarea acestuia la o staţie de încărcare potrivită în timpul staţionărilor pe perioade îndelungate. Astfel, bateria de înaltă tensiune se poate reîncărca dacă este necesar.

  Te rugăm să iei în considerare şi sfaturile referitoare la staţionările pe perioade îndelungate din cadrul instrucţiunilor de operare oferite la achiziţionarea automobilului.

   

  Cât de des pot şi trebuie să-mi reîncarc automobilul MINI Countryman hibrid „plug-in”?

  Dacă este posibil, ar trebui să-ţi reîncarci automobilul MINI Countryman hibrid „plug-in” de câte ori ai ocazia – atunci când te afli acasă ori pe drum. Astfel, poţi profita din plin de autonomie electrică maximă şi scazi consumul de combustibil.

   

  Este nevoie de un cablu de încărcare diferit atunci când călătoresc în străinătate?

  Cablul de încărcare standard disponibil în automobil are întrerupător specific ţării respective. Cabluri de încărcare potrivite pentru diferite tipuri de prize din Europa sunt disponibile ca accesorii.

   

 • MINI JOHN COOPER WORKS.
 • Dacă vrei performanţă maximă şi senzaţii de condus motorsport pe şosea.

  Atunci modelele John Cooper Works sunt perfecte pentru tine. Fiecare model John Cooper Works este echipat conform tradiţiei sale de curse, pentru a oferi performanţă excepţională şi experienţe de condus palpitante. Povestea John Cooper Works a început în anii 1960, odată cu una dintre cele mai spectaculoase victorii din istoria motorsport. John Cooper a oferit numele său automobilului MINI Cooper, care a fost lansat în 1961 şi care a obţinut numeroase victorii la raliurile din următorii ani. Cele mai importante dintre acestea sunt cele trei victorii ale MINI Cooper S la Raliul de la Monte Carlo din 1964, 1965 şi 1967. „MINI-racheta” anilor 1960 a fost complet retuşată, reutilată şi renăscută, pentru a accelera pulsul şi pentru a da frâu liber imaginaţiei. Noul MINI John Cooper Works are motor cu capacitate de 2 litri, 4 cilindri şi 6 trepte de viteză. Acesta îţi oferă suficientă putere de propulsie pentru a te lipi de scaun în timpul pornirilor motorsport, dar şi în viraje înguste. Este cel mai rapid şi cel mai puternic MINI creat vreodată. Pentru a afla mai multe despre modelele MINI John Cooper Works, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • Totul despre MINI John Cooper Works
 • EDIŢII SPECIALE MINI.
 • EDIŢIILE SPECIALE MINI REPREZINTĂ CEL MAI EXCLUSIVIST MOD ÎN CARE POŢI ATRAGE TOATE PRIVIRILE PE ŞOSEA.

  Ediţiile limitate şi ediţiile speciale sunt disponibile pentru anumite modele MINI. Aceste automobile MINI unice au opţiuni de echipare, culori şi materiale perfect armonizate. Ediţiile speciale MINI oferă o gamă largă de motorizări, iar astfel ai posibilitatea de a opta pentru un motor deosebit de puternic, la fiecare model MINI. Pentru a afla mai multe despre ediţiile speciale MINI, design, culori, ornamente şi alte opţiuni de echipare, vizitează showroom-ul online sau configuratorul online.

 • STANDARD EURO6 RDE2
 • CE ESTE STANDARDUL EURO6 RDE2?