Monitorizare la bord. Lasă-ţi MINI-ul să te ghideze!

Un bărbat şi o femeie aflaţi în interiorul unui MINI care staţionează, într-un peisaj urban

Ai la dispoziţie propriul înger păzitor.

MINI-ul tău va şti imediat atunci când este timpul să îl duci la service, datorită sistemului integrat de întreţinere la bord. Condition Based Service (CBS) monitorizează în mod continuu starea MINI-ului tău şi te informează cu privire la momentul în care trebuie să-ţi duci MINI-ul la service, doar dacă este cu adevărat necesar. În plus, îţi aminteşte când urmează inspecţia standard sau inspecţia tehnică periodică. Rezultatul: MINI-ul tău va merge la service doar atunci când este necesar.

O femeie aflată la volanul unui MINI, perspectivă din interior

Cum funcţionează.

 

Programările la reparaţii pentru MINI-ul tău variază în funcţie de starea automobilului şi de stilul tău de condus. Senzorii integraţi monitorizează componentele importante, precum starea plăcuţelor de frână şi nivelul uleiului de motor şi al lichidului de frână. Toate aceste informaţii sunt salvate pe cheia MINI, iar astfel dealer-ul tău poate vedea imediat ce operaţiuni de întreţinere şi reparaţii trebuie realizate – şi poate începe lucrul imediat!

 

 

MINI Connected.

Revoluţia infodivertismentului în domeniul auto începe aici: bucură-te de conexiunea perfectă cu lumea exterioară chiar în automobilul tău MINI, prin intermediul tehnologiei noastre inovatoare MINI Connected. 

 

Monitorizarea celor mai importante componente.

Ulei de motor.

Afişajul MINI-ului tău îţi spune exact cât timp a rămas sau cât de departe mai poţi conduce până la următorul schimb de ulei necesar. În funcţie de stilul tău de condus, primul schimb de ulei trebuie făcut, în general, după ce ai condus 20.000 km, şi după aceea la fiecare 30.000 km. În plus, serviciul de verificare a uleiului MINI înseamnă mai mult decât un schimb de ulei. La service-ul MINI, ne asigurăm că uleiul vechi este eliminat într-un mod ecologic şi folosim doar ulei proaspăt, de înaltă calitate, care este creat special şi îndeplineşte toate cerinţele motorului MINI. Nu în ultimul rând, microfiltrul aerului condiţionat este înlocuit odată cu schimbarea uleiului, pentru ca atunci când îţi conduci MINI-ul să iei o gură de aer proaspăt – la propriu şi nu numai.

 

Plăcuţe de frână.

CBS (Condition Based Service) evaluează datele de la senzorii plăcuţelor de frână din partea faţă şi spate a automobilului. Astfel, MINI te va anunţa din timp când trebuie schimbate plăcuţele de frână. 

 

Inspecţie.

Sistemul de întreţinere MINI la bord te informează atunci când MINI-ul tău trebuie să meargă la o inspecţie majoră, ce include testarea frânelor, a direcţiei, a transmisiei şi alte verificări esenţiale. În loc ca programările la service să fie realizate la intervale fixe, automobilul tău stabileşte când este necesară o vizită la service în funcţie de cât de des foloseşti MINI-ul tău şi de modul în care îl conduci. Astfel, duci automobilul la service doar atunci când este absolut necesar. 

 

Lichid de frână.

Prin simpla apăsare a unui buton, MINI-ul tău te informează când trebuie să mergi la service pentru schimbarea lichidului de frână – în general la fiecare doi ani.