ELECTROMOBILITATE.

electromobilitatea mini – stare de încărcare
ÎNCĂRCAREA E MAI UŞOARĂ.

MINI CHARGING.

MINI înţelege importanţa capacităţilor de încărcare, atât acasă, cât şi la staţiile publice. De aceea, am dezvoltat numeroase modalităţi de încărcare şi le-am transformat într-o realitate pentru conducătorii auto din toată Europa. De asemenea, am stabilit parteneriate, astfel încât să te poţi bucura de accesul la cea mai mare reţea de staţii de încărcare. Deci, oriunde te duce călătoria ta, o staţie de încărcare este probabil mai aproape decât crezi. Îmbrăţişează viitorul electric.

mini electric – linie despărţitoare – logo electric

ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

PRIZĂ CASNICĂ.

Nu ai nevoie de o instalaţie sau o unitate complexă pentru a-ţi încărca automobilul acasă.

Doar foloseşte cablul de încărcare standard şi adaptorul primite împreună cu automobilul tău MINI pur electric pentru conectarea la o priză casnică de 230 de volţi (SchuKo).

2,5 ore de încărcare lentă vor fi suficiente pentru următoarea deplasare de până la 50 km.

O noapte întreagă folosind o priză casnică va fi suficientă în medie pentru a-ţi oferi câteva zile de condus în oraş.

electromobilitatea mini – încărcare – priză casnică
electromobilitatea mini – încărcare – wallbox

ÎNCĂRCARE MAI RAPIDĂ CU UN WALLBOX.

Un wallbox îţi oferă o alternativă convenabilă şi mai rapidă la reţeaua de alimentare standard, dacă doreşti să încarci automobilul tău electric (EV) în mod regulat acasă.

Mai multă putere: o conexiune dedicată wallbox trifazată, de 11 kW, îţi va oferi, în general, o durată de încărcare de până la 3 ori mai scurtă. Deci automobilul tău MINI pur electric poate fi complet încărcat în aproximativ 3,5 ore.

Siguranţa pe primul loc: un wallbox este proiectat special cu protecţie la supraîncălzire şi un întrerupător de defecţiune pentru a permite o sarcină mare constantă.

Confort: nu este nicăieri mai convenabil să îţi încarci automobilul decât în acele locuri în care petreci cel mai mult timp în timpul zilei sau peste noapte.

Pentru a instala un sistem Wallbox, vei avea nevoie de asistenţa unui electrician autorizat. În cazul în care doreşti să instalezi un MINI Wallbox, te vom ajuta cu plăcere să găseşti un astfel de specialist în zona ta. MINI oferă acum opţiuni deosebit de atractive care îţi dau şansa de a finanţa un wallbox împreună cu automobilul tău MINI pur electric la preţuri competitive.

Poţi afla chiar mai jos mai multe informaţii despre modelele de wallbox pe care le oferim în prezent.

Linie despărţitoare gri

COSTUL RĂMÂNE ACELAŞI.

Din moment ce energia electrică din gospodărie este taxată per kilowatt/oră, nu te afectează deloc din punct de vedere financiar dacă automobilul tău MINI se încarcă mai rapid – sau mai lent.
Linie despărţitoare gri
electromobilitate mini - linie despărţitoare

PUBLIC CHARGING.

Viitorul este strălucitor şi electric. Iată câteva moduri interesante în care poţi face stilul electric să se adapteze la rutina ta şi la modul în care conduci. Îmbrăţişează viitorul electric – acum este momentul.

electromobilitatea mini – încărcare – încărcare la staţiile publice

PROFITĂ DIN PLIN DE TIMPUL DE PARCARE.

Tot mai multe supermarketuri, centre comerciale şi magazine de bricolaj pun la dispoziţie gratuit staţiile de încărcare cu CC şi CA sau încărcătoarele trifazate din parcările lor. De asemenea, un număr tot mai mare de hoteluri încearcă să protejeze mediul şi depun eforturi pentru a găzdui oaspeţi cu automobile electrice. Unele parcări multietajate oferă locuri de parcare pentru automobile electrice fără costuri suplimentare.

Angajatorul tău ar putea să se gândească să instaleze staţii de încărcare pentru tine şi colegii tăi, dacă spaţiul permite.

electromobilitatea mini – încărcare – ilustraţie
electromobilitatea mini – încărcare – tip 2

ÎNCĂRCĂTOARE TIP 2.

Multe staţie de încărcare publice CA necesită să îţi aduci propriul cablu tip 2. Acestea oferă aceeaşi putere ca un wallbox de acasă şi poţi încărca un MINI COOPER HATCH SE CU 3 UŞI cu aceiaşi 11 kW, în timp ce MINI COUNTRYMAN plug-in hybrid foloseşte 3,7 kW. Automobilul tău MINI include un cablu Tip 2, permiţându-ţi să încarci oriunde ai merge. Aruncă o privire la alte cabluri disponibile mai jos.

FAST CHARGER CCS.

Indiferent unde mergi, noul tău MINI pur electric este perfect echipat. De asemenea, poţi profita de încărcare rapidă de până la 50 kW prin intermediul Sistemului de încărcare combinată (CCS). Acesta este standardul de încărcare rapidă în Europa.

Partea superioară a fişei seamănă cu fişa Tip 2, în timp ce conectorii mai puternici de mai jos permit curent continuu (CC) cu o tensiune şi un amperaj mult mai mari. Puterea CA trebuie transformată de automobil, în timp ce alimentarea CC încarcă direct bateria.

Încărcătoarele CCS includ cablul de încărcare şi nu este necesar niciun alt echipament suplimentar. Combinaţia dintre capacitatea de încărcare de dimensiune convenabilă şi performanţa de încărcare stabilă a automobilului tău MINI îţi permite să ajungi la destinaţie alegând orice traseu – şi să ai mereu mai multe opţiuni de încărcare la îndemână.

Te rugăm să reţii că automobilele plug-in hybrid de obicei nu acceptă CCS, deoarece bateria mai mică nu poate înmagazina atâta energie.

electromobilitatea mini – încărcare – fast charger css
Linie despărţitoare gri

RAPID ŞI CURAT.

Ştiai că infrastructura de încărcare publică din Germania este alimentată 100% cu energie verde sau regenerabilă?
Linie despărţitoare gri
electromobilitate mini – linie despărţitoare
electromobilitate mini – linie despărţitoare
electromobilitate mini – linie despărţitoare


AJUSTEAZĂ DATELE.


Ajustează datele de intrare de mai jos pentru a obţine cea mai actualizată comparaţie posibilă.

MINI Electric
Automobil comparabil cu motor pe benzină
Economii anuale posibile

Schimbarea valorilor afectează calculele şi economiile realizate. Valorile de bază sunt determinate în baza mediei preţurilor înregistrate în ultimele 12 luni. Toate informaţiile disponibile aici sunt supuse schimbărilor.

CALCULATOR DURATĂ DE ÎNCĂRCARE.

Dacă parcurgi această distanţă în fiecare zi
km
0 km 200 km
Încărcări săptămânale necesare
x
Procent din încărcare completă necesar zilnic
%
În comparaţie cu un automobil similar cu motor pe benzină, poţi ajunge să economiseşti

ÎNCĂRCARE UŞOARĂ LA DOMICILIU

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

ÎNCĂRCARE RAPIDĂ PE DRUM

Durată în ore
 
Costuri
 
Durată în ore
 
Costuri
 

Autonomia după o încărcare este calculată pe baza unui ciclu de testare orientat către client. Autonomia efectivă depinde de mai mulţi factori, în special: dimensiunea roţilor şi anvelopelor, comportamentul la volan, ruta aleasă, condiţiile meteorologice, utilizarea încălzirii/răcirii şi precondiţionarea. În funcţie de unii factori externi, cum ar fi tensiunea de reţea sau temperatura exterioară, durata reală de încărcare ar putea să difere faţă de durata de încărcare indicată în acest tabel. Duratele de încărcare au fost calculate pe baza unei temperaturi exterioare de 25°C. 

electromobilitate mini – linie despărţitoare
electromobilitate mini – linie despărţitoare

ÎNTREBĂRI FRECVENTE..


ÎNCĂRCARE LA DOMICILIU.

CUM INSTALEZ SISTEMUL WALLBOX?

Pentru a instala corect sistemul MINI Wallbox, îţi recomandăm să utilizezi serviciul nostru de instalare. Poţi obţine acest serviciu discutând cu partenerul tău MINI, alături de MINI Wallbox Essential. Partenerul nostru oficial de instalare (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) va prelua apoi toate sarcinile de consultare, instalare şi pornire.

Cele mai importante beneficii:

 • Inspectarea condiţiilor de conectare electrică la domiciliul tău
 • Recomandarea locaţiilor de instalare adecvate în funcţie de situaţia parcării
 • Instalarea, conectarea şi pornirea sistemului la locul de instalare ales (inclusiv montarea unui cablu cu o lungime de până la 2 m)
 • Instructaj cu privire la procesul de încărcare
 • 24 luni de garanţie

CE CONDIŢII TREBUIE ÎNDEPLINITE ÎN GARAJUL MEU?

Recomandăm o conexiune trifazată, cu protecţie pentru siguranţe, de cel puţin 16 A – astfel, automobilul tău va fi alimentat cu 11 kW. O conexiune trifazată de 32 A, cu protecţie pentru siguranţe, este ideală. Toate automobilele PHEV pot fi încărcate cu ajutorul unui sistem monofazat cu max. 3,7 kW utilizând MINI Wallbox Essential.

CARE SUNT BENEFICIILE MINI WALLBOX ESSENTIAL?
Durată de încărcare mai scurtă: Până la 7,4 kW (monofazat) sau 11 kW (trifazat), cablu cu o lungime de 5 m, manevrare uşoară a cablului, sistem integrat de detectare a curentului de defect („scurgere de CC”).
POT FOLOSI WALLBOX PENTRU A ÎNCĂRCA AUTOMOBILE DE LA ALŢI PRODUCĂTORI?
Da, dacă foloseşti conectorul standard „Tip 2” sau pe cel CCS (conector combi).
CÂT DE LUNG ESTE CABLUL PENTRU MINI WALLBOX ESSENTIAL?
5 metri. Este ataşat de Wallbox.
POT DECONECTA CABLUL DE LA WALLBOX?
Nu.
POT INSTALA SISTEMUL WALLBOX AFARĂ?

Da, MINI Wallbox Essential este certificat pentru uz exterior, în conformitate cu clasa de protecţie IP 54. Asta înseamnă că protecţia împotriva intemperiilor nu este absolut necesară. Sistemul Wallbox a fost conceput şi certificat pentru uz exterior. Cu toate acestea, recomandăm instalarea acestuia în interior, din motive de confort; acest lucru previne şi adunarea de zăpadă şi gheaţă pe Wallbox în timpul iernii şi-l menţine curat şi îl protejează de muşchi mai mult timp.

SISTEMUL WALLBOX EMITE RADIAŢII?
Nu – numeroase teste complexe de toleranţă electromagnetică au confirmat că MINI Wallbox Essential nu emite radiaţii.
POT ÎNCUIA SISTEMUL WALLBOX?
În timpul procesului de încărcare, cablul este blocat, ceea ce blochează şi automobilul. Şi BMW i Wallbox Connect poate fi blocat atunci când nu este utilizat.

POT AUTOMOBILELE SĂ RĂMÂNĂ CONECTATE PERMANENT LA WALLBOX, CHIAR DACĂ PLEC DE ACASĂ PENTRU MAI MULTE SĂPTĂMÂNI?

Da – totuşi, asta înseamnă că energia electrică va fi consumată în mod continuu, dar la un nivel scăzut.
PE CINE SĂ CONTACTEZ DACĂ AM O PROBLEMĂ CU SISTEMUL WALLBOX?

Dacă apar probleme neaşteptate după instalarea sistemului Wallbox sau dacă sistemul tău este defect, ne poţi contacta oricând folosind linia de asistenţă MINI pentru defecţiuni şi accidente: XXXXXXXXX.

CE TREBUIE SĂ ŞTIU CÂND ÎNCARC?
 1. Opreşte motorul şi trage frâna de mână.
 2. Dacă este necesar, setează tipul de curent înainte de încărcare.
 3. Nu utiliza cabluri prelungitoare.
 4. Mereu conectează şi deconectează cablul de încărcare în această ordine:

Conectare:

 1. Conectează la priză.
 2. Conectează la automobil.

Deconectare:

 1. Deconectează de la automobil.
 2. Deconectează de la priză.

Lumini LED:

 • Lumină albă: Lumină de semnal
 • Lumină roşie: Eroare de încărcare
 • Lumină portocalie: Se iniţializează
 • Lumină albastră: Se încarcă
 • Lumină verde: Încărcare completă

5. Încuie automobilul. Procesul de încărcare va începe doar după încuierea automobilului.

EXISTĂ VREO DIFERENŢĂ ÎNTRE ÎNCĂRCAREA CU CURENT ALTERNATIV (CA) ŞI CURENT CONTINUU (CC)?

Încărcare normală cu curent alternativ (CA):

Automobilul este încărcat în mod eficient, în principal peste noapte, dar şi pe timpul zilei. În comparaţie cu o priză casnică, o staţie de încărcare CA furnizează mai multă energie electrică şi poate încărca bateria în doar câteva ore. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut sub denumirea de staţie de încărcare CA.

Încărcare rapidă cu curent continuu (CC):

Staţiile de încărcare rapidă CC sunt opţiunea cea mai bună atunci când ai nevoie să-ţi încarci rapid automobilul. Pot încărca rapid bateria automobilului tău – în timp ce mergi la cumpărături sau stai la o terasă, de exemplu. Procesul de încărcare durează între 30 şi 40 de minute. Acest tip de staţie de încărcare este cunoscut, pe scurt, sub denumirea de staţie de încărcare CC.

PE CINE POT CONTACTA DACĂ AM PROBLEME CU COLOANA DE ÎNCĂRCARE?

Pentru mai multe informaţii, consultă minicharging.chargemasterplc.com/

De reţinut: Dacă întâmpini probleme cu coloana de încărcare, te rugăm să contactezi administratorul coloanei de încărcare. Numărul lor de telefon se găseşte pe coloana de încărcare.

CONTACTEZI PARTENERUL?

Not available in Romania. XXXXXXXXX

Not available in Romania. XXXXXXXXX

Not available in Romania. 

Serviciu clienţi MINI nr. tel.: XXXXXXXXX

E-mail: XXXXXXXXXProgram: De luni până vineri, între 09:00 şi 18:00

STANDARDE SOCIALE ŞI DE MEDIU ÎN REŢEAUA DE FURNIZORI.

CARE SUNT MATERIILE PRIME CHEIE UTILIZATE PENTRU ACUMULATORII DE ÎNALTĂ TENSIUNE DIN MINI COOPER SE ŞI CE FACEŢI PENTRU A VĂ ASIGURA CĂ SUNT OBŢINUTE ÎN MOD RESPONSABIL?

Materiile prime cheie utilizate pentru acumulatorii de înaltă tensiune sunt cobalt, litiu, grafit şi nichel. Carcasa bateriei de înaltă tensiune este produsă din aluminiu. MINI (Grupul BMW) s-a angajat să dezvolte un lanţ de aprovizionare responsabil şi sustenabil care să respecte standardele noastre etice şi în materie de drepturi ale omului. Fiecare furnizor nominalizat trebuie să furnizeze informaţii cu privire la implementarea standardelor de mediu, sociale şi de guvernanţă, inclusiv respectarea drepturilor omului şi interzicerea muncii forţate.Colaborăm îndeaproape cu furnizorii de materii prime cheie pentru a ne asigura că toate materialele sunt obţinute în mod responsabil atât pentru a proteja şi îmbunătăţi mediul înconjurător, cât şi pentru a asigura siguranţa şi bunăstarea angajaţilor în orice punct al lanţului de aprovizionare. De asemenea, continuăm să dezvoltăm operaţiunile de logistică pentru a reduce impactul cauzat de transportul componentelor la fabricile noastre.

CUNOAŞTEŢI SURSELE ACESTOR MATERII PRIME ŞI CUM VĂ ASIGURAŢI CĂ FURNIZORII RESPECTĂ CERINŢELE PRIVIND SUSTENABILITATEA? 

MINI (Grupul BMW) analizează cu foarte mare atenţie originea materiilor noastre prime. Când selectăm furnizorii, respectăm cu stricteţe Ghidul OCDE privind diligenţa necesară pentru o conduită comercială responsabilă. Mai mult, solicităm furnizorilor noştri direcţi să respecte cerinţele noastre de sustenabilitate cu propriii lor furnizori. Transparenţa reţelelor de furnizori reprezintă baza pentru respectarea cerinţelor de durabilitate de către furnizorii noştri.

CUM VĂ ASIGURAŢI CĂ COBALTUL ESTE EXPLOATAT ÎN MOD RESPONSABIL?

Împreună cu BASF, Samsung SDI şi Samsung Electronics, suntem dedicaţi exploatării sustenabile a cobaltului. În cadrul unui proiect comun dezvoltat în Republica Democrată Congo, vrem să înţelegem cum pot fi îmbunătăţite condiţiile de viaţă şi de muncă ale localnicilor. Pentru a preveni sau a atenua impactul negativ şi pentru a nu dezamăgi oamenii din Congo, am solicitat şi Societăţii Germane pentru Cooperare Internaţională (GIZ) GmbH să îmbunătăţească condiţiile de lucru în exploatarea artizanală a cobaltului, în cadrul unui proiect pilot din RD Congo. Suntem conştienţi că suntem responsabili să ne asigurăm că materiile prime sunt extrase şi prelucrate în condiţii normale. Mergem în mod regulat la faţa locului, cunoaştem minele şi metodele de lucru ale partenerilor noştri şi ne asigurăm că există o recuperare curată.În plus, pentru a limita nevoia de materii prime esenţiale, cum ar fi cobaltul, Grupul BMW şi-a propus să crească procentul de cobalt reciclat prezent în celulele de baterii.

CE MĂSURI LUAŢI PENTRU A VĂ ASIGURA CĂ PROCESUL DE APROVIZIONARE CU ALUMINIU ESTE CORECT ŞI SUSTENABIL?

În cadrul procesul de aprovizionare cu aluminiu, cumpărăm nu numai pentru propriile nevoi, ci punem acest material şi la dispoziţia furnizorilor noştri, în mod fiabil şi la preţuri corecte. Acest lucru asigură o planificare mai eficientă de ambele părţi. Pentru a putea satisface, în viitor, cererile noastre pe termen lung de aluminiu produs în mod sustenabil, Grupul BMW a devenit primul producător de automobile care s-a alăturat Iniţiativei de Administrare a Aluminiului – cerând în mod activ sustenabilitate ecologică şi socială pentru aluminiu certificat pe întregul lanţ valoric al aluminiului – de la mină până la procesul de reciclare. De asemenea, ne străduim să obţinem mai mult aluminiu reciclat în procesele noastre de fabricare. Utilizarea materialelor secundare are un efect pozitiv, în special asupra următoarelor aspecte ale sustenabilităţii: biodiversitate, emisiile de CO2 (în special la materiile prime cu producţie intensă de energie precum aluminiu, oţel şi cupru) şi reducerea deşeurilor. Ponderea medie de aluminiu secundar în automobilele noastre este de 20%. În cazul aliajelor de aluminiu turnat, ponderea este de 40%. Colaborăm cu Iniţiativa de Administrare a Aluminiului la certificarea partenerilor noştri care furnizează aluminiu, în conformitate cu standardul de sustenabilitate prezentat. Pentru mai multe informaţii, vizitează aluminium-stewardship.org

DE UNDE VINE LITIUL VOSTRU ŞI CUM MENŢINEŢI UN PROCES SUSTENABIL DE ACHIZIŢIONARE?

Litiul utilizat în componentele din MINI Cooper SE provine din Australia. Este extras din depozite de roci dure, care sunt supuse celor mai înalte standarde în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Grupul BMW continuă să realizeze cercetări cu privire la modul în care materiale precum litiul pot fi reutilizate prin intermediul reciclării bateriilor – de exemplu, prin refabricare sau prin concepte de „buclă închisă”.

CE MĂSURI LUAŢI PENTRU A VĂ ASIGURA CĂ FURNIZORII RESPECTĂ CERINŢELE ÎN MATERIE DE SUSTENABILITATE?

Asigurarea unei vizibilităţi maxime asupra lanţului nostru de aprovizionare ne ajută să identificăm problemele de pe teren şi să le rezolvăm eficient, adesea în parteneriat cu furnizorii noştri şi alte părţi interesate. Creşterea transparenţei şi a eficienţei resurselor în lanţurile noastre de aprovizionare se bazează pe respectarea standardelor sociale şi de mediu, definite în standardul de sustenabilitate al Grupului BMW pentru reţeaua de furnizori. Fiecare furnizor trebuie să ţină cont în oferta sa de cerinţele de sustenabilitate ale Grupului BMW. Mai mult, suntem ghidaţi de standarde internaţionale precum liniile directoare ale Pactului Global ONU (Davos, 01/99) şi „Declaraţia privind principiile şi drepturile fundamentale la locul de muncă” (Geneva, 06/98), Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) şi procesul de diligenţă necesară al acestora cu cerinţele „Principiilor directoare ale ONU privind afacerile şi drepturile omului”.

CÂND DEVINE MINI COOPER SE MAI ECOLOGIC DECÂT MINI COOPER S?

Cât de ecologic este un automobil electric depinde, în ultimă instanţă, de sursa energiei electrice care alimentează bateria. Un alt aspect al amprentei de carbon este energia utilizată pentru fabricarea acumulatorului. Având în vedere acest lucru, testele au arătat că dacă MINI Cooper SE este încărcat folosind un amestec de energie electrică regenerabilă, acesta devine cel puţin la fel de prietenos cu mediul, sau chiar depăşeşte impactul emisiilor de CO2 eliberate în timpul fabricării sale, după aproximativ 19.000 km. Pe parcursul întregului ciclu de viaţă, emisiile unui MINI Cooper SE sunt de 40% (amestec UE) şi 70% (amestec regenerabil), în comparaţie cu cele ale unui MINI Cooper S cu motor pe benzină. Asta înseamnă că, parcurgând distanţe standard în fiecare zi, este nevoie de doar douăsprezece luni de condus pentru ca MINI Cooper SE să compenseze emisiile suplimentare eliberate în timpul fabricării sale.

electromobilitate mini – linie despărţitoare
electromobilitate mini – prezentare generală
ELECTROMOBILITATE.

ELECTRIFICAREA PROPULSIEI.

Electrificarea trenului de rulare reprezintă mobilitatea viitorului. Să analizăm diferitele sisteme MINI şi să cunoaştem câţiva dintre termenii obişnuiţi.

electromobilitatea mini – autonomie
AUTONOMIE.

CUM SĂ AJUNGI MAI DEPARTE.

Ne uităm la principalii factori care influenţează autonomia unui automobil electric.
electromobilitate mini – linie despărţitoare