Manechin pentru testul de impact pe un fundal negru

EROII NOŞTRI ÎN MĂSURI DE SIGURANŢĂ.

Se efectuează foarte multe teste de impact pentru a se asigura că cei aflaţi la volanul unui MINI beneficiază de distracţie la condus şi de cel mai înalt nivel de siguranţă pe şosea. Testări riguroase garantează faptul că pasagerii şi pietonii sunt protejaţi în egală măsură, datorită celor mai sofisticate funcţii de siguranţă disponibile în prezent: sisteme active şi pasive, care funcţionează împreună.

Imagine partială cu volanul unui MINI şi sistemul MINI Head-Up Display

Sisteme de asistare la condus.

Condusul în siguranţă este plictisitor? La MINI, credem că ai parte de şi mai multă distracţie atunci când porneşti într-o nouă aventură dacă ştii că eşti în siguranţă. Sistemul opţional Driving Assistant îţi oferă funcţii precum Avertizare de coliziune şi Avertizare de pietoni. Camera video din parbriz identifică situaţiile critice, te avertizează în două etape şi pregăteşte sistemul de frânare pentru a scădea timpul de reacţie. De asemenea, acesta îţi pune la dispoziţie funcţii ajutătoare, precum recunoaşterea indicatoarelor rutiere, asistentul faza lungă şi pilotul automat activ. În plus, la bordul unui MINI găseşti şi alte funcţii de siguranţă opţionale care îţi oferă protecţie, iar în acelaşi timp îmbunătăţesc faimoasa experienţă de condus „go-kart” caracteristică MINI. Head-Up Display-ul şi camera video cu perspectivă spate îţi asigură tot ajutorul de care ai nevoie, pentru a te bucura din plin de călătorie alături de MINI.

Imagine cu o femeie beneficiind de asistenţă la faţa locului pentru MINI-ul său

APEL DE URGENŢĂ.

În cazul unei situaţii neplăcute, MINI este acolo pentru a-ţi da o mână de ajutor. Cu sistemul de apelare în caz de urgenţă, automobilul tău MINI declanşează în mod automat un apel în cazul unui accident, către serviciul de urgenţă 112, iar astfel primeşti ajutor în cel mai scurt timp posibil.

Şasiu rigid.

Structura caroseriei unui MINI este rigidă, dar flexibilă – aspect esenţial pentru diminuarea impactului. Aceasta te protejează în orice moment în cazul unui impact frontal, al unui impact din spate, al unui impact lateral sau atunci când automobilul se răstoarnă. Datorită oţelului rezistent utilizat, a greutăţii şi a durabilităţii optimizate, MINI îţi oferă şi un condus mai sportiv. Prin scăderea cuplului caroseriei, manevrarea în viraje înguste este acum chiar mai precisă.

cnt Background Image
Şasiu MINI rigid
Sistem avansat de frânare

Sistem avansat de frânare.

Tehnologia de frânare avansată îţi oferă control total asupra MINI-ului tău.

SISTEM DE ANTIBLOCARE A ROŢILOR LA FRÂNARE.

Sistemul de antiblocare a roţilor la frânare de ultimă generaţie are patru senzori care îţi permit să opreşti rapid, chiar şi pe drumuri alunecoase.

 

DISTRIBUŢIE ELECTRONICĂ A FORŢEI DE FRÂNARE (EBD).

Distribuie în mod automat forţa de frânare între roţi pentru a se potrivi condiţiilor de drum, precum şi modului curent de distribuire a greutăţii MINI-ului tău.

 

CONTROLUL FRÂNĂRII ÎN CURBE (CBC).

Ai luat virajul puţin cam rapid? Sistemul de Control al frânării în curbe (CBC - Cornering Brake Control) îmbunătăţeşte stabilitatea atunci când intri cu viteză în viraje.

 

ASISTENT LA FRÂNARE.

Te ajută să opreşti rapid în situaţii de urgenţă, prin accelerarea procesului de frânare şi prin scăderea distanţei de frânare.

psig Top Image

Trei nivele de control.

Au fost create trei moduri de condus diferite, pentru a te menţine în siguranţă în orice moment şi pentru a-ţi permite să beneficiezi de cât de mult control doreşti.

Siguranţă deplină.

MINI este pregătit să te protejeze în orice moment – de la faruri şi airbag-uri inteligente până la anvelope care continuă să ruleze chiar şi atunci când au pană. Descoperă mai multe detalii despre siguranţa oferită. A obţinut numeroase premii în cadrul curselor de automobile, inclusiv trei la prestigiosul Raliu de la Monte Carlo. Tradiţia continuă şi astăzi, iar numele John Cooper Works garantează calitate premium şi performanţă pe măsură.

MINI Hatch cu 3 uşi: imagine frontală, pe diagonală
Doreşti mai mult?

Descoperă mai multe despre siguranţa MINI, inclusiv funcţiile create special pentru anumite modele.