mini connected -  iconiţă connectivity mini connected -  iconiţă connectivity
MINI CONNECTED.

TOATE FUNCŢIILE.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

DIVERTISMENT ŞI INFOTAINMENT.

mini connected - dab tuner mini connected - dab tuner

RADIO DIGITAL.

Tunerul DAB (Digital Audio Broadcasting) îţi permite să schimbi lejer între staţiile tale favorite cu o calitate excepţională a sunetului oriunde există recepţie digitală. De asemenea, funcţia DAB+ este activă pentru şi mai multă libertate de alegere şi calitate audio îmbunătăţită. În plus, poţi primii informaţii suplimentare cum ar fi situaţia din trafic sau prognoza meteo, precum şi titlul piesei şi detalii privind artistul.

mini connected - visual boost radio mini connected - visual boost radio

RADIO MINI VISUAL BOOST.

Radioul MINI Visual Boost Radio include un display de înaltă rezoluţie, uşor de folosit, cu operare tactilă. Include un dublu tuner, patru difuzoare medii şi două difuzoare centrale pentru bass. Sunt incluse şi o interfaţă hands-free prin Bluetooth şi un inel cu lumini LED amplasat în jurul panoului central de instrumente. Poate fi utilizat cu uşurinţă prin intermediul controlerului MINI de pe consola centrală.

PREGĂTIREA PENTRU APPLE CARPLAY®.

Pregătirea pentru Apple CarPlay® este modul rapid şi convenabil de a utiliza wireless iPhone-ul tău şi aplicaţiile iOS favorite, în siguranţă, la volanul modelul tău MINI. Este un hub multimedia care preia lucrurile pe care doreşti să le faci în timpul deplasării şi le afişează pe ecranul tactil. Astfel, poţi primi indicaţii, poţi efectua sau primi apeluri telefonice, poţi trimite sau primi mesaje şi poţi asculta muzică – în timp ce rămâi concentrat la drum. De asemenea, îţi permite să utilizezi Spotify sau alte aplicaţii terţe. Poţi controla principalele funcţii folosind controalele display-ului cu operare tactilă, controllerul MINI sau comenzile vocale prin Siri. Poţi activa Siri pe iPhone-ul tău apăsând îndelungat butonul pentru comenzi vocale de pe volan.


Află mai multe informaţii cu privire la aplicaţiile acceptate accesând http://www.apple.com/ios/carplay/ – şi descoperă cum această funcţie îţi face viaţa de zi cu zi mai bună, mai uşoară şi mai conectată.

mini connected - servicii connected drive vreme mini connected - servicii connected drive vreme

MINI Online.

MINI Online te ajută să faci orice vrei şi să te conectezi cu orice este important pentru tine. Bucură-te de numeroase servicii inteligente şi aplicaţii pentru automobil care îţi furnizează informaţii şi se asigură că nu te vei plictisi pe tot parcursul călătoriei. De asemenea, îţi va permite să utilizezi noua aplicaţie MINI App.

mini connected - informaţii parcare online mini connected - informaţii parcare online

MINI ONLINE.

MINI Online combină numeroase servicii şi aplicaţii într-un singur pachet deosebit pentru a te ţine la curent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Acesta este actualizat constant cu noi aplicaţii pentru a oferi funcţionalităţi şi beneficii extra pentru utilizatorii noştri*.

ŞTIRI.

Rămâi la curent cu ultimele ştiri care sunt mereu actualizate de către Thomson Reuters / CBC / AFP şi alţi furnizori de ştiri*. Conţinutul pe care îl primeşti este selectat în funcţie de categoriile preferate, precum afaceri sau sport, internaţional sau panorama (poate varia în funcţie de ţară şi limbă). Pentru a ne asigura că rămâi concentrat la drum şi la traficul din faţă în timp ce conduci, ştirile selectate pot fi citite prin funcţia audio text-to-speech, care îţi va reda audio conţinutul scris. De asemenea, poţi salva feedurile RSS personale.

VREME.

Te ţinem la curent cu ultimele schimbări de vreme la care te poţi aştepta la destinaţia ta. Dacă te uiţi în meniul MINI Online, acesta îţi oferă o prognoză detaliată zilnică, precum şi o prognoză la prima vedere pentru următoarele cinci zile. Acestea includ dimineaţă, prânz, seară, noapte, şansele de precipitaţii, viteza şi direcţia vântului, umiditate şi temperatură. Unele ţări oferă şi indexul privind calitatea aerului respirabil.

INFORMAŢII ŢĂRĂ.

Citeşte mai multe despre restricţiile de trafic şi legile ţării în care te afli. Află mai multe despre limitele de viteză, echipamentele obligatorii şi legislaţiile speciale.

INFORMAŢII PARCARE.

Găseşte posibilităţi de parcare în locaţii din apropiere sau în locaţii fixe, prestabilite. Află mai multe despre orele de deschidere, disponibilitate şi costuri (dacă datele sunt disponibile online).

RADAR PLOAIE.

Ca parte a aplicaţiei pentru vreme, aceasta afişează o hartă cu simboluri privind precipitaţiile pentru locaţiile alese, şi te informează, de exemplu, atunci când ploaia se apropie de locaţia curentă sau de destinaţie.

CĂUTARE ONLINE.

Caută şi găseşte orice punct de interes în doar câteva secunde. De asemenea, poţi să cauţi servicii în funcţie de locaţie. Rezultatele sunt afişate împreună cu adresa, numărul de telefon şi distanţele de locaţii specifice. Informaţii suplimentare precum note şi recenzii, ore de deschidere şi imagini, sunt afişate acolo unde sunt disponibile.

WIKI LOCAL.

Caută şi citeşte articole Wikipedia referitoare la locaţii specifice sau din apropiere. Tu decizi ce vrei să cunoşti. Aplicaţiile din MINI-ul tău sunt acolo pentru tine să-ţi ofere toate răspunsurile de care ai nevoie.

*Unele aplicaţii şi servicii sunt exclusive în anumite ţări.

mini connected - spotify mini connected - spotify

SPOTIFY.

MINI şi Spotify îţi oferă acces la toată muzica de care ai nevoie prin sistemul de sunet MINI. Conectează aplicaţia Spotify de pe iPhone-ul tău direct la sistemul MINI Connected şi bucură-te de peste 30 de milioane de melodii şi de radiourile Spotify. De asemenea, poţi să te pregăteşti din timp pentru următoarea călătorie şi să-ţi faci propria listă de melodii. Prin MINI Connected ai control total asupra aplicaţiei Spotify şi eviţi astfel distragerea atenţiei atunci când eşti în spatele volanului.

mini connected - difuzor mediu mini connected - difuzor mediu

DIFUZOARE MEDII SUPLIMENTARE.

În plus faţă de impresionantul sistem audio ca pachet standard în automobilul tău, pachetul MINI Connected Media dar şi pachetele următoare ca valoare, oferă două difuzoare medii suplimentare. Acestea sunt incluse în panelurile portierelor faţă pentru a oferi un sunet mai clar şi mai rafinat, cu control uşor pentru volum şi comenzi vocale, totul pentru asigurarea confortului optim în timpul călătoriilor tale.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

CĂLĂTORIE.

mini connected - servicii remote mini connected - servicii remote

SERVICII LA DISTANŢĂ.

Serviciile la distanţă îţi permit să ai acces la automobilul tău MINI oriunde te-ai afla şi să activezi o parte din funcţiile sale direct de pe telefon prin intermediul aplicaţiei MINI App. Asta înseamnă că îţi poţi localiza automobilul foarte uşor. Mai mult, poţi bloca şi debloca portierele de la distanţă. De asemenea, poţi activa sistemul de climatizare sau ventilaţia de la distanţă pentru a te asigura că ai parte de temperatura dorită în interior – şi multe altele. Poţi face toate aceste lucruri şi multe altele direct din aplicaţia MINI App.

mini connected - sistem de navigaţie mini connected - sistem de navigaţie

SISTEM DE NAVIGAŢIE MINI.

Sistemul de navigaţie MINI îţi oferă indicaţii către destinaţia ta printr-o combinaţie de comenzi vocale, instrucţiuni pe hartă şi indicatori cu săgeată pe un afişaj tactil de înaltă calitate şi de înaltă rezoluţie care este uşor de utilizat. Acesta te lasă să utilizezi aplicaţia şi să o măreşti pentru a observa în detaliu traseul ales. Sistemul îţi oferă şi mod nocturn, informaţii de trafic în timp real (opţional) şi funcţie de căutare pentru punctele de interes pentru a te ghida rapid şi sigur spre destinaţia ta. Sistemul poate fi utilizat cu ajutorul controlerului MINI, iar hărţile pot fi actualizate de la distanţă sau prin USB. Astfel, radioul MINI Visual Boost din automobilul tău MINI devine un ghid specializat în toate.

mini connected - informaţii din trafic mini connected - informaţii din trafic

INFORMAŢII DIN TRAFIC ÎN TIMP REAL.

Fii cu un pas înaintea traficului şi evită întârzierile datorită informaţiilor din trafic în timp real (RTTI) şi a sistemului de navigaţie MINI Connected. Acesta te avertizează în legătură cu accidente, ambuteiaje şi construcţii sau reparaţii rutiere. Informaţiile din trafic în timp real te ajută să găseşti cele mai rapide rute şi să eviţi orice încurături sau întârzieri. Acestea te ţin la curent cu situaţia din trafic pe toate drumurile şi autostrăzile principale. În caz de nevoie, calculează întârzierile aşteptate şi sugerează ocoluri pentru a reacţia prompt.

Selectează "Navigaţie" în meniul principal, apoi alege "Hartă". Condiţiile de trafic sunt afişate în culori sub funcţia "Vizualizări hartă". Verde indică traseu liber. Galben indică traficul încet. Portocaliu indică mersul bară la bară. Roşu semnalează ambuteiaje. Un avertisment galben sau roşu apare în sistemul de informaţii din trafic de îndată ce noutăţi sunt disponibile pentru o rută specifică. Detalii privind întârzierile şi posibilele ocoluri sunt oferite atunci când apeşi pe "Informaţii trafic".

mini connected - actualizarea automată a hărţii mini connected - actualizarea automată a hărţii

ACTUALIZAREA AUTOMATĂ A HĂRŢII PRIN SATELIT.

Pentru a obţine maximum din sistemul de navigaţie MINI, recomandăm actualizarea regulată a hărţilor. Reţelele de drumuri se schimbă rapid - de la închideri, la dezvoltări majore şi străzi complet noi. Din acest motiv ne actualizăm baza de date pentru hărţile noastre pentru a ne asigura că toţi conducătorii MINI au la dispoziţie un sistem extrem de eficient de navigaţie. Actualizările hărţilor de navigaţie pentru ţara ta sunt trimise către MINI-ul tău de până la 4 ori pe an şi instalate automat prin satelit.

Noile actualizări sunt afişate în sistem de îndată ce sunt disponibile. Tot ce trebuie să faci este să confirmi. Pentru actualizarea integrală a hărţilor consultă dealerul tău preferat.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

ASISTENŢĂ.

mini connected - apel de urgenţă mini connected - apel de urgenţă

APEL DE URGENŢĂ.

Dacă nu eşti în disponibilitatea de a apela direct serviciile de urgenţă în cazul unui accident, este bine de ştiut că MINI poate să facă asta pentru tine. Datorită sistemului opţional de apel de urgenţă, MINI-ul tău trimite automat un apel de urgenţă către serviciile locale mobile disponibile. Un card SIM şi o unitate telematică integrată transmit date relevante precum coordonatele GPS ale MINI-ului tău, numărul de şasiu (VIN), tipul de coliziune (de exemplu, zonele de impact), starea airbagurilor şi a centurilor de siguranţă, numărul de pasageri şi ruta de deplasare. Personal specializat va lua legătura cu tine şi va informa serviciile de urgenţă relevante pentru ca ajutorul să ajungă la locul accidentului în cel mai scurt timp posibil. Acesta îţi va oferi suport prin telefon - în limba nativă oriunde acest lucru este posibil. Această funcţie poate fi activată şi manual.

mini connected - apel de urgenţă automat mini connected - apel de urgenţă automat

APEL DE URGENŢĂ eCALL AUTOMAT.

Toate modelele noi MINI din Uniunea Europeană includ şi apelul eCall integrat – sistemul de apel de urgenţă obligatoriu care semnalează serviciile de urgenţă în urma unei coliziuni. Apelul eCall formează automat numărul unic de urgenţă European, 112 - în cazul unui accident grav rutier, şi comunică locaţia automobilului către serviciile de urgenţă, precum şi alte date tehnice relevante. Clienţii sunt abordaţi în limba nativă, indiferent de locaţia apelului. Trebuie să menţionăm că acest serviciu nu ţine locul unei cutii negre şi nu înregistrează automat poziţia MINI-ului tău. Acest serviciu este inclus pentru protecţie sporită şi înregistrează minimul de date disponibile la momentul accidentului - precum numărul de şasiu (VIN), locaţia exactă prin GPS şi date suplimentare precum tipul de coliziune. Sistemul eCall nu poate fi folosit pentru a monitoriza mişcările conducătorului auto.

MINI - Teleservices - Info Screen MINI - Teleservices - Info Screen

MINI TELESERVICES.

Acum nu mai trebuie să reţii programările în service. Datorită Teleservices, automobilul tău MINI ştie automat când este momentul pentru o verificare de rutină sau când sunt necesare lucrări de întreţinere neprevăzute şi trimite toate informaţiile relevante către tine şi partenerul tău de service.

mini connected - natural language understanding mini connected - natural language understanding

DETECTAREA NATURALĂ A VOCII TALE.

Poţi să te adresezi MINI-ului tău în vocea ta naturală. Sistemul Natural Language Understanding are o viteză de procesare de doar câteva secunde şi poate recunoaşte vocea ta normală. Astfel că poţi interacţiona cu MINI-ul tău -  şi poţi întrerupe conversaţia oricând doreşti. Îi poţi cere chiar şi lucruri de genul : "arată-mi cel mai rapid drum spre casă." Este modul perfect pentru a controla o bună parte din funcţiile telefonului tău pentru a păstra mâinile pe volan şi ochii la drum atunci când conduci.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

CONVENIENŢĂ.

mini connected - servicii concierge mini connected - servicii concierge

SERVICII CONCIERGE.

Este târziu, iar tu cauţi o farmacie, un restaurant, ai nevoie de un bancomat sau vrei să faci o rezervare la hotel? Trebuie doar să apeşi pe „Serviciul de asistenţă Concierge” în meniul de navigaţie MINI Connected şi unul dintre asistenţii tăi personali te va contacta gratuit prin intermediului cartelei SIM pre-instalate. Nu e nevoie să foloseşti telefonul propriu. Echipa noastră din cadrul serviciului de asistenţă Concierge oferă asistenţă rapidă şi caută – şi analizează – puncte de interes pentru tine oricând ai nevoie, 24/7. Adresele şi alte detalii vor fi transferate direct către sistemul de navigaţie din automobilul tău MINI.

mini connected - telefonie hands-free mini connected - telefonie hands-free

TELEFONIE HANDS-FREE.

Sistemul Bluetooth standard îţi permite să efectuezi şi să primeşti apeluri telefonice fără să-ţi foloseşti mâinile. Două telefoane mobile – poţi conecta telefonul la automobilul tău MINI prin Bluetooth pentru a efectua şi primi apeluri fără să-ţi iei mâinile de pe volan. Poţi folosi doar butoanele de pe volan sau comenzile vocale. Mai mult, un al doilea microfon încorporat pe partea pasagerului asigură o claritate optimizată a sunetului în habitaclul automobilului tău MINI. Cuplarea inductivă la antena externă a automobilului tău asigură un semnal la telefon cel puţin la fel de bun ca în afara automobilului.
mini connected - cotieră faţă mini connected - cotieră faţă

COTIERĂ FAŢĂ.

Cotiera faţă (cu compartimentul de depozitare) este la fel de confortabilă pe cât este de practică. Are un design ergonomic şi asigură un acces facil la controlerul MINI. Cotiera se rabatează în jos şi poate fi fixată în diferite poziţii. Mai mult, aceasta găzduieşte şi sistemul de conectare wireless disponibil opţional – echipat cu un adaptor specific pentru telefoane – care integrează perfect smartphone-urile cu funcţie QI în automobilul tău, pentru o depozitare sigură şi încărcare rapidă optimizată.

mini connected - încărcare wireless mini connected - încărcare wireless

ÎNCĂRCARE WIRELESS.

Staţia MINI pentru încărcarea wireless, localizată în cotiera centrală, îţi permite să depozitezi şi să încarci în siguranţă orice smartphone cu QI în timp ce conduci - eleminând astfel necesitatea cablurilor în habitaclul tău. De îndată ce conectezi telefonul tău în staţia de încărcare, bateria ta primeşte automat semnal. Odată fixat, o lumină LED va indica încărcarea telefonului tău. Staţia de încărcare permite telefonului tău să obţină cea mai bună recepţie posibilă, conectând telefonul prin cuplare inductivă la antena exterioară. Verifică împreună cu dealerul tău MINI detalii privind compatibilitatea. Această staţie de încărcare poate fi instalată doar de către un tehnician calificat la un atelier specializat. Partenerul tău local de service MINI te poate ajuta cu instalarea.

mini connected - interfaţe mini connected - interfaţe

INTERFAŢE USB.

Conexiunea USB la baza consolei centrale este o intrare auxiliară (şi încărcare) care îţi permite controlul direct şi utilizarea playerelor muzicale, memoriilor stick şi smartphone-urilor. Conectarea dispozitivelor la interfaţa USB este simplă şi directă - în funcţie de echipament - şi poate fi abordată folosind cablurile proprii USB sau cablul adaptor MINI original disponibil ca accesoriu.

Pachetul Connected Navigation Plus oferă două porturi/ interfaţe USB alăturate în consola centrală: unul de tip A/ 1,5A şi unul de tip C 3A pentru încărcare rapidă a dispozitivelor mobile, putând astfel conecta şi încărca doua telefoane mobile (sau alte dispozitive) în acelaşi timp.

mini connected - controller mini connected - controller

CONTROLLER MINI.

Localizat în consola centrală, Controllerul MINI îţi permite să navighezi uşor prin toate funcţiile MINI Connected, apăsând, întorcând sau rotind butonul. O reprezentare mică a controllerului este afişate în display-ul cu operare tactilă pentru a vedea unde te afli în aplicaţia MINI Connected şi ce faci în momentul de faţă. De asemenea, există butoane directe pentru Media, Telecomunicaţii, Meniu principal, Radio şi Meniu hartă. Un buton pentru opţiuni deschide o pagina de setări cu conţinut sensibil, iar apăsând pe butonul Înapoi vei ajunge la pagina anterioară.

mini connected - interfaţă hands-free prin bluetooth mini connected - interfaţă hands-free prin bluetooth

INTERFAŢĂ HANDS-FREE PRIN BLUETOOTH.

Interfaţa hands-free prin Bluetooth integrează smartphone-urile compatibile în mod wireless, direct în sistemul tău MINI şi, desigur, în display-ul intuitiv şi opţiunile de control. Acest lucru înseamnă că poţi accesa direct cele mai importante date şi funcţii ale telefonului tău sau ale dispozitivului integrat în MINI-ul tău. Aceasta este extrem de sigură şi confortabilă, uşor de utilizat, şi poate fi operată prin controllerul MINI, volanul multifuncţional sau prin comenzile vocale.

mini connected - streaming audio prin bluetooth mini connected - streaming audio prin bluetooth

STREAMING AUDIO PRIN BLUETOOTH.

Streamingul audio prin Bluetooth permite interfeţei hands-free Bluetooth să transmită wireless muzică către sistemul audio al automobilului tău MINI. Acest lucru este posibil datorită radioului MINI Visual Boost şi tuturor opţiunilor din pachetul MINI Connected. În funcţie de echipamentele instalate, telefonul mobil poate fi utilizat prin controlerul MINI, volanul multifuncţional sau prin comenzi vocale.

mini connected - volan sport îmbrăcat în piele mini connected - volan sport îmbrăcat în piele

VOLAN MINI SPORT ÎMBRĂCAT ÎN PIELE.

Fin la atingere, acest volan sport cu design ergonomic şi cusături contrastante în Albastru Petrol, oferă prindere sporită şi atribuie interiorului tău un caracter sportiv şi plin de încredere. Opţiunile multifuncţionale îţi asigură accesul lejer la o varietate de funcţii ale telefonului tău, precum şi butoane pentru controlul audio, recunoaşterea vocală şi pilotul automat.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

EDRIVE.

mini connected - servicii edrive - plug-in electric hybrid mini connected - servicii edrive - plug-in electric hybrid
mini connected - servicii edrive - electric mini connected - servicii edrive - electric

SERVICIILE EDRIVE.

Serviciul eDrive disponibil opţional prin MINI Connected sporeşte confortul şi eficienţa automobilului tău MINI Cooper SE şi MINI Countryman plug-in hybrid. În timp ce tu te bucuri de drum, acesta calculează în mod continuu Traseul verde – cea mai eficientă rută din punct de vedere energetic pe care o poţi alege. Poţi vedea informaţii despre următoarea staţie de încărcare, autonomia bateriei, starea încărcării şi durata de încărcare rămasă pe afişajul central sau în aplicaţia MINI App. În plus, eDrive oferă opţiuni de configurare avansate pentru baterie şi pentru serviciile de la distanţă. Astfel, poţi utiliza funcţiile automobilului din confortul casei tale prin intermediul smartphone-ului. Pe lângă blocare şi deblocare, printre aceste setări se numără cele care ţin de activarea sistemului de încărcare, stabilirea temperaturii şi activarea sistemului de climatizare la o anumită oră. Acest serviciu te ajută şi să conduci mai eficient, evaluând informaţiile colectate pe parcursul ultimei călătorii, dar şi alte date statistice.

mini - linie spaţiere gri mini - linie spaţiere gri

DESCOPERĂ MAI MULTE DESPRE MINI CONNECTED.

MINI Connected - iconiţă aplicaţie MINI Connected - servicii Remote MINI Connected - iconiţă aplicaţie MINI Connected - servicii Remote

DESCOPERĂ EFECTELE CONECTIVITĂŢII PERMANENTE.

CE AI DE CÂŞTIGAT?

MINI Connected reprezintă o gamă de funcţionalităţi, aplicaţii şi servicii inteligente care te conectează pe tine şi pe pasagerii tău la MINI-ul tău, făcând legătura sigură şi permanentă cu lumea de la exterior. Astfel, aduci mai multă convenienţă în viaţa de zi cu zi şi mai multă siguranţă şi distracţie în spatele volanului.

mini connected - conectivitate mobilă mini connected - conectivitate mobilă
MINI Connected - touchscreen - multimedia MINI Connected - touchscreen - multimedia
MINI Connected - iconiţă pachet MINI Connected - iconiţă pachet

SERVICIUL ÎNTREG DE CONECTIVITATE.

FUNCŢIONALITĂŢI ŞI PACHETE.

Absoarbe puterea tehnologiilor premium cu ajutorul MINI Connected. De la convenienţa controlului de la distanţă şi a funcţionalităţii send-to-car până la apelul de urgenţă, MINI Connected oferă o gamă întreagă de funcţionalităţi şi aplicaţii interesante care te conectează la MINI-ul tău. Acestea sunt grupate în trei pachete diferite. Găseşte-ţi pachetul optim.

MINI Connected – MINI App – Pictogramă MINI Connected – MINI App – Pictogramă

EXPLOREAZĂ AUTOMOBILUL TĂU MINI.

MINI App.

Apropie-te mai mult ca niciodată de MINI-ul tău cu noua aplicaţie MINI App. Explorează o gamă variată de conexiuni şi funcţionalităţi confortabile oriunde şi oricând doreşti, direct prin smartphone-ul tău.

mini connected - navigaţie - actualizări trafic mini connected - navigaţie - actualizări trafic
MINI Connected – ajutor – întrebări frecvente MINI Connected – ajutor – întrebări frecvente
AJUTOR ŞI SUPORT.

GĂSEŞTE RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRILE TALE.

FĂ URMĂTORII PAŞI.