DEALERUL PREFERAT

Fii pe val! Cu ajutorul jantelor şi anvelopelor MINI originale.

MINI Wheel Configuration, Rims
MINI Complete Wheel and Tyre Configurator

Personalizează-ţi MINI-ul.

Cu ajutorul Configuratorului de seturi complete de roţi.

Doar cele mai bune echipamente potrivite îţi asigură plăcere nelimitată de a conduce pe zăpadă şi pe gheaţă. Anvelopele şi jantele influenţează foarte mult manevrabilitatea şi siguranţa.

Setul de roţi MINI de iarnă se potrivesc perfect automobilului tău MINI, sporesc aderenţa şi conferă un plus de stil.

Elegante, „cool” sau sport – vezi care stil se potriveşte cel mai bine preferinţelor personale şi MINI-ului tău.

dam Image

Reglementările UE referitoare la anvelope.

Din noiembrie 2012 este în vigoare un sistem obligatoriu de etichetare a anvelopelor la nivel european. Etichetarea anvelopelor conform UE se referă la trei caracteristici ale acestora: consum de combustibil, aderenţă pe carosabil ud şi rezistenţă la rulare.

  • Consum de combustibil: etichetele referitoare la consumul de combustibil sunt împărţite în clase de la A (cel mai mic consum), până la G (cel mai mare consum). În cifre, o diferenţă de o clasă este echivalentă cu circa 0,1 l/100 km.
  • Aderenţă pe asfalt ud: eticheta pentru aderenţă pe asfalt ud specifică influenţa anvelopelor asupra distanţei de frânare când suprafaţa de rulare este udă. Şi acest criteriu trece de la clasa A (cea mai scurtă distanţă de frânare) până la F (cea mai mare distanţă de frânare). Între cea mai bună şi cea mai slabă anvelopă din aceeaşi clasă distanţa de frânare poate varia cu până la 18 metri.
  • Rezistenţă la rulare: rezistenţa la rulare este specificată în decibeli în contextul regulamentului de etichetare al UE. Fiecare linie neagră în plus pe etichetă înseamnă o creştere a zgomotului exterior la rulare. A se nota aici că zgomotul exterior la rulare nu este neapărat direct proporţional cu zgomotul din habitaclu.

 

Anvelopele MINI originale cu marcaj cu stea iau în considerare un total de 12 criterii, în locul celor trei criterii ale sistemului UE de etichetare a anvelopelor, asigurându-se astfel că vei ajunge la destinaţie în siguranţă, pe orice suprafaţă de rulare.

 

A se nota că economia reală de combustibil şi siguranţa automobilului sunt afectate în mare parte de stilul propriu de condus şi mai ales de următoarele situaţii: 

Un stil de condus mai prietenos cu mediul înconjurător poate scădea considerabil consumul de combustibil. 

O verificare regulată a presiunii în anvelope îmbunătăţeşte aderenţa pe carosabil ud şi scade consumul de combustibil. 

În orice moment trebuie păstrată o distanţă de siguranţă direct proporţională cu distanţa de frânare.